Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (din 15 okt 2019 ... woe 10 jul 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Warme oktober dagen, februari vlagen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Jubileum Windlust Overschild Facebook LinkedIn Twitter
maandag, 10 augustus 2009

De jarige Windlust in Overschild Dit jaar is het 150 jaar geleden dat korenmolen Windlust in Overschild is gebouwd. De molen werd oorspronkelijk als zogenaamde "grondzeiler" gebouwd, waarbij gebruik werd gemaakt van onderdelen van o.a. een poldermolen, die in Steendam gestaan moet hebben. J.F.Dreise uit Woltersum, een telg uit een bekende familie van molenmakers in die tijd, bouwde de molen aan de Kanaalweg.

Vermoedelijk in verband met huizenbouw in de omgeving van de toen nog laagstaande molen, waardoor de windvang beperkt werd, werd Windlust "verheven" tot stellingmolen. Dat gebeurde omstreeks 1914 door H.Schuurman, die een ongeveer vijf meter hoge stenen onderbouw optrok, waarop later de molen werd geplaatst.

Lees verder...
 
Rolwolk boven Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 17 juli 2009
rolwolk 17 juli 2009 Vanmorgen ging met behoorlijke vaart een rolwolk over Heiligerlee. De eerste foto is een samenraapsel van 5 snel geschoten foto´s (klik op de duimnagel om een vergroting te zien). In de tijd dat ik naar de molen liep was de wolk ook al direct boven ons. Een prachtig gezicht. Gelukkig ging het zo snel dat er geen schade is ontstaan. Kijk verder naar een paar grotere foto´s.
Lees verder...
 
Het gaat hard Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 10 juli 2009

8kant juli 2009Vandaag (10 juli 2009) ben ik weer bij de molenbouwers van Molema op visite geweest. Dat ging deze keer ´onder dak´ in verband met de hevige regenbuien die onze provincie al een paar dagen tarten. De koffie smaakte des te beter.

Tussen de buien door werd het mij vergund om gauw enkele plaatjes te schieten. Bijgaande foto getuigt daarvan. Ik moet zeggen: de regen geeft wel een prachtige kleur aan ons nieuwe achtkant. Wanneer het hout weer droog is, verbleekt de kleur enigszins. Afgezien van de kleurproblematiek: wat wordt het mooi! Kijk eens goed naar de zware constructie: ik zie de assen, spillen, wielen en draaiende koppels maalstenen al bijna voor me.

Lees verder...
 
Achtkant Kolham rechtop ! Facebook LinkedIn Twitter
zondag, 14 juni 2009

8k rechtop 1Bij de firma Molema in Heiligerlee is men afgelopen week begonnen met de definitieve constructie van het achtkant van onze molen van Kolham. Na het maken en nummeren van de verschillende onderdelen van het achtkant zijn de molenbouwers nu begonnen met het definitief in elkaar zetten. Bijgaande foto´s laten dit mooi zien. U ziet de vaste binten (in het Gronings: jukken) al waterpas geplaatst, waarbij twee velden al grotendeels zijn voorzien van veldkruisen en veldregels.

 

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 73 74 75 76 77 78 79 80 Volgende > Einde >>

Resultaten 317 - 320 van 338
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanochtend zijn er vooral in het noorden opklaringen, elders is er meer bewolking aanwezig en ook in het noorden neemt de bewolking toe. Een regengebied bereikt van het zuiden uit ons land en in de ochtend zal het met name in de zuidelijke helft van tijd tot tijd regenen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-