Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is de zomeravond mistig, dan is het weer met gaven kwistig.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Onderscheiden! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Reint Huizenga   
donderdag, 10 december 2020
Lid in de Orde van Oranje-NassauVandaag om 16.30 uur werd door burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen aan onze molenaar Henk Helmantel thuis in aanwezigheid van zijn dierbaren een koninklijke onderscheiding uitgereikt.  Henk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk (bijna 50 jaar) voor de hervormde kerk in Slochteren, jaren lid van de kerkenraad, nog steeds lid van het college van kerkrentmeesters en sinds jaren beheerder van de kerkelijke begraafplaats in Slochteren.
Lees verder...
 
Noordermolenbeat Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Louis van Kelckhoven   
vrijdag, 30 oktober 2020
Draaitafels in de Noordermolen[Bron: DvhN] Poldermolen De Noordermolen aan de Hamrik in Noordbroek trilde vrijdagmiddag op zijn grondvesten. Niet omdat molenaar Vincent Mathlener de molen het vertollige hemelwater liet afvoeren, maar vanwege de stampende muziek van DJ Dubtato. Molenstichting Midden- en Oost-Groningen had namelijk de dj gevraagd om vanuit de molen een livestream te verzorgen. Een livestream die volgende week via Youtube wordt uitgezonden om een ongewenste toestroom van danceliefhebbers naar Noordbroek te voorkomen.
Lees verder...
 
Geuko's erfenis Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Ina Reitzema   
maandag, 19 oktober 2020
Boer met oog voor de natuurZijn hele leven woonde hij in de boerderij aan de Korengarst in Noordbroek. Geuko Martinus ten Have. Op-en-top agrariër, met een warm hart voor de natuur. Op 12 september komen honderden belangstellenden op Geuko’s bijzondere uitvaart. Groots, maar wel volgens de coronaregels. Dochter Gezina, die net als haar vader in oplossingen denkt, bedacht een route langs dierbare plekjes van haar vader.
Lees verder...
 
Eduard er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 7 oktober 2020
Hoera! Eduard is er door!Het is deze zaterdag redelijk weer, al is de wind wat onbestendig. Om 11.00 uur komt instructeur Henk Klöpping aan bij molen Edens in Winschoten. Even later volgt instructeur Lex van der Gaag. Voor de glazen deuren die bij de ingang zijn geplaatst staat een tafeltje met desinfecterende zeep. Op de deur een briefje: niet meer dan 8 mensen binnen. Zowel Henk als Lex slaan dus, voor ze naar binnen gaan, aan het tellen. Van binnen wordt gewenkt "Kom der moar in hor". Helemaal achterin zit examenkandidaat Eduard Vroom. "Moi Eduard, aal goud jong?" De grote dag is gekomen.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende > Einde >>

Resultaten 33 - 36 van 391
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag wordt het op veel plekken nog zonnig en zomers warm, maar vanmiddag en vanavond wordt die warmte verdreven en dat gaat gepaard met flink wat neerslag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-