Tijdslijn 98 dagen (don 6 aug 2020 ... vri 1 mei 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Menigeen heeft het al ondervonden, wervelwinden zijn aan augustus verbonden.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Bulletin Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
vrijdag, 16 oktober 2009
Omdat nog niet iedereen donateur is van de Slochter Molenstichting en dus niet ons 'SMS-je' ontvangt, heeft de secretaris van de SMS een bulletin samengesteld en verzonden. U kunt het bulletin, waarin de voortgang rond de restauratie van de Entreprise beschreven staat, hier ook downloaden .
 
Feest 150 jaar Windlust een succes Facebook LinkedIn Twitter
donderdag, 27 augustus 2009
Het feest rond de 150 ste verjaardag van onze molen Windlust in Overschild mag ronduit een succes worden genoemd. Al in de aanloop kon het niet mis gaan. Vooral in het Bokkeblad (streekblad rond Slochteren, voor de verder weg wonende lezer) maar ook in andere media werd prominent aandacht besteed aan dit heuglijke feit.
Lees verder...
 
Jubileum Windlust Overschild Facebook LinkedIn Twitter
maandag, 10 augustus 2009

De jarige Windlust in Overschild Dit jaar is het 150 jaar geleden dat korenmolen Windlust in Overschild is gebouwd. De molen werd oorspronkelijk als zogenaamde "grondzeiler" gebouwd, waarbij gebruik werd gemaakt van onderdelen van o.a. een poldermolen, die in Steendam gestaan moet hebben. J.F.Dreise uit Woltersum, een telg uit een bekende familie van molenmakers in die tijd, bouwde de molen aan de Kanaalweg.

Vermoedelijk in verband met huizenbouw in de omgeving van de toen nog laagstaande molen, waardoor de windvang beperkt werd, werd Windlust "verheven" tot stellingmolen. Dat gebeurde omstreeks 1914 door H.Schuurman, die een ongeveer vijf meter hoge stenen onderbouw optrok, waarop later de molen werd geplaatst.

Lees verder...
 
Rolwolk boven Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 17 juli 2009
rolwolk 17 juli 2009 Vanmorgen ging met behoorlijke vaart een rolwolk over Heiligerlee. De eerste foto is een samenraapsel van 5 snel geschoten foto´s (klik op de duimnagel om een vergroting te zien). In de tijd dat ik naar de molen liep was de wolk ook al direct boven ons. Een prachtig gezicht. Gelukkig ging het zo snel dat er geen schade is ontstaan. Kijk verder naar een paar grotere foto´s.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 81 82 83 84 85 86 87 88 Volgende > Einde >>

Resultaten 329 - 332 van 352
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht zijn er in de noordwestelijke helft enkele wolkenvelden aanwezig.Verder is onbewolkt. Het blijft droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-