Tijdslijn 98 dagen (vri 12 jul 2024 ... zat 6 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Het weer op de 29 ste, is het weer van de 5 de februari.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Monumentendagen op Stel's meulen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 28 augustus 2014
Brons motor met restaurateur Hilbert Pit Tijdens de monumentendagen op zaterdag 13 en zondag 14 september is Stel's Meulen geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De molenaars geven uitleg over de werkzaamheden en het herstel van de molen en een videopresentatie. U kunt tijdens deze dagen bijzonder houtsnijwerk zien in de vorm van groenten en fruit. Ibo Heeres geeft demonstraties en de kinderen mogen een naambordje maken. Omdat de molen nog niet hersteld is komt de vroegere Brons Motor van Stel's Meulen niet. We hopen het volgend jaar, als de restauratie gereed is, deze motor te mogen presenteren.
 
Groote Polder krijgt geld Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 2 juli 2014

GP uit de hoogte De Provincie draagt 1,2 miljoen euro bij aan de restauratie van rijksmonumenten in Groningen. Een deel van dit geld gaat dit jaar naar onze molen de Groote Polder. Het is een bijdrage in de kosten voor vervanging van het wiekenkruis, de windpeluw en het aanleggen van circuitbemaling.  Het gaat om ruim 67.000 euro, een mooi bedrag. Ook Korenmolen Wilhelmina in Noorderhoogebrug en Molen Eureka in Klein Wetsinge krijgen dit jaar een bijdrage.

Lees verder...
 
Rabobank fietstocht Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de activiteitencommissie   
donderdag, 19 juni 2014
fietser bij molen Zaterdag 21 juni 2014 is het zover: dan fietsen de leden van de Rabobank de ‘Rabobank Fietstocht’. De fietstocht gaat langs vijf van de zeven molens van onze Stichting: Stels Meulen, De Ruiten, Bakkers Meulentje, De molen van de Groote Polder en de Fraeylemamolen. Er zijn inmiddels meer dan 150 aanmeldingen binnen en meer worden verwacht. Het wordt dus druk op de molens!
Lees verder...
 
Molenaarszoon geslaagd! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 11 juni 2014

Willem Kloepping geslaagd! Vandaag kreeg Willem Klöpping - zoon van molenaar Henk Klöpping en molenaarsvrouw Marga Brink - het blijde bericht dat hij geslaagd was voor zijn eerste middelbare schoolexamen! Natuurlijk zette de trotse vader de molen van de Groote Polder in de vreugd. En traditiegetrouw ging ook de Groninger-vaan-met-schooltas omhoog. De molen zal tot het weekend getuigen van deze blijde gebeurtenis.

Willem, van harte gefeliciteerd!

 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 353 - 356 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanavond en vannacht is het landinwaarts vrijwel droog. In de kustprovincies blijft het vrij nat met buien. Morgen is nog een bewolkte, buiige en vrij koele dag. Vooral na het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-