Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Schijnt morgenrood je tegen, dan dreigt februari met regen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Sybren door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 16 november 2013

Sybren Zondervan Onze leerling, Sybren Zondervan, heeft vanmorgen het regionaal examen met succes afgelegd. Sybren, van harte gefeliciteerd! De opleiding tot vrijwillig molenaar kent twee examens: het toelatingsexamen, wat ook wel eens het "regionaal" examen wordt genoemd en het "landelijk" examen, wat je bij succes in het bezit laat komen van het zo fel begeerde getuigschrift.  Je moet door beide examens komen om jezelf vrijwillig molenaar te mogen noemen. Het toelatingsexamen - waar Sybren nu dus voor is geslaagd - wordt gezien als het zwaarste examen van de twee. Het komt bijna nooit voor dat je dan ook niet slaagt voor het tweede examen. Sybren staat er dus goed voor: de kans dat wij hem over ongeveer een half jaar de hand mogen drukken als molenaar met officieel getuigschrift is heel groot.

Lees verder...
 
CliniClowns Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 9 november 2013
CliniClown in Stels Meulen Kinderen met een ziekte of handicap zijn afhankelijk en kwetsbaar. Alle dokters en verpleegkundigen zijn heel druk met je weer beter maken - een serieuze zaak van hele ernstige volwassen mensen. Gelukkig zijn er CliniClowns die je weer eens laten lachen en die je weer de kans geven om gewoon even weer kind te zijn. CliniClowns zijn vrijwilligers, maar de materialen die ze gebruiken moeten wel worden betaald. De SMS - ook een vrijwilligersorganisatie - was daarom met plezier vandaag gastheer voor een sponsorevenenment van de CliniClowns. 
Lees verder...
 
Nieuwe mulders! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 25 september 2013

Blije molen Entreprise Vandaag legden vier leerling molenaars hun laatste examen af op onze molen "Entreprise" in Kolham. Dat was op meerdere manieren een bijzondere gebeurtenis: het was de eerste keer in lange tijd dat het examen op deze molen werd afgenomen, die daarmee zijn (her)doop had als examenmolen. Ook bijzonder was dat alle kandidaten er door zijn! Van harte gefeliciteerd, Jan Mulder uit Zuidlaarderveen, Jeroen de Vries uit Adorp en Ben Herbrink uit Haren.  En last but not least natuurlijk "onze" Bert Roemeling, die met vliegende kleuren door het examen kwam.

Lees verder...
 
Swingend Stel's! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Stel's mulders   
vrijdag, 20 september 2013
Stel's Meulen Tijdens de Dag(en) van de Regio op zaterdag 5 en zondag 6 oktober geven de molenaars van Stel's Meulen van 11.00 tot 17.00 uur diverse rondleidingen en een videopresentatie. Tevens is er 's zondagsmiddags van 15.00 tot 17.00 uur een spetterend optreden van de Bigband New Mean Swing Machine! Onder leiding van Peter Tjeerdsma, legt de Bigband zich toe op een uitgebreid repertoire dat loopt van dertiger jaren swing via latin jazz tot stevige rock, maar ook gevoelige ballads en blues komen met verve over het voetlicht. Zoetgevooisde saxofoons, spetterend koper, een swingende ritmesectie en bovendien ook nog eens een fantastische zangeres, New Mean Swing Machine zorgt voor een grandioze afsluiting van de Dag van de Regio op de stelling van Stel's Meulen.
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 353 - 356 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-