Tijdslijn 98 dagen (maa 30 jan 2023 ... din 25 okt 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het in januari mistig is, dan wordt de lente fris.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
De Ruiten maalt weer water! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
vrijdag, 1 juli 2011
Op het videootje links is te zien hoe poldermolen De Ruiten weer water maalt - voor het eerst in 40 jaar. De zorg van molenaar Helmantel dat het "dok" achter de molen leeg zou worden getrokken bleek ongegrond: het werkt allemaal zoals het zou moeten. Mulders Helmantel en Kuiper zijn verheugd!
 
Nieuws van De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
maandag, 20 juni 2011
oplegger komt aan bij De Ruiten Afgelopen woensdag (15 juni 2011) was het zover. Tegen het middaguur arriveerde de grote en vooral lange oplegger, met daarop een nieuwe buitenroede voor poldermolen De Ruiten. Zoals op de foto is te zien was de roede al voor de helft ‘opgehekt’; dat gebeurde eerder in de werkplaats van de molenbouwer, de firma J.T.H.Poland uit Oterleek (NH). Vanuit de richting van de Groote Poldermolen kwam, vrijwel op datzelfde moment een grote kraan van Wagenborg, die na het nodige ‘uitvouwwerk’ eerst de oude roede uit de bovenas lichtte en vervolgens de nieuwe roede, met het nog kale gedeelte, door de kop van de as liet zakken.
Lees verder...
 
Molenbulletin De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het bestuur,   
vrijdag, 17 juni 2011
De langverwachtte restauratie van de waterloop en het voorkeuvelens van Molen de Ruiten is bijna gereed. Jongstleden woensdag werd de roede gestoken. Wij hebben positieve reacties ontvangen op de
Nieuwsbulletins die verschenen rond het herstel van molen Entreprise van Kolham en dus besloten we ook voor molen De Ruiten weer dergelijke bulletins te maken. U kunt het hier ook on-line bekijken .
 
Molenboek Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
zondag, 5 juni 2011

Jan Danes uitnodiging foto-expositie Molenaar in opleiding Jan Danes is ook professioneel fotograaf. De liefde voor molens, in combinatie met het vak wat hij uitoefent leidde tot een leuk initiatief: het maken van een fotoboek rond de herbouw van molen Entreprise. De Entreprise is voor Jan "de" molen: deze domineert de skyline waar Jan dagelijks op uitkijkt. Voor een fotograaf onweerstaanbaar. De boekpresentatie en een foto-expositie van de herbouw van de molen Entreprise vinden plaats op 11 en 12 juni, tijdens het Groninger Molenweekend. Meer informatie op Jan's eigen website .

Tijdens het Groninger Molenweekend 11-12 juni zijn zoveel mogelijk ook de molens van de Slochter Molenstichting geopend. Molen De Ruiten en Molen Windlust worden momenteel gerenoveerd. De Ruiten zal wel geopend zijn - de nieuwe vijzel zal in volle glorie te bewonderen zijn. De Windlust mist momenteel zijn kap en zal gesloten blijven.

 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 357 - 360 van 408
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: we zien de komende dagen een wisselvallig weerbeeld met hogere temperaturen. Ook staat er duidelijk meer wind dan de afgelopen tijd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-