Tijdslijn 98 dagen (zat 13 jul 2024 ... zon 7 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wanneer het op Sint Henricus droog is of regent, zeven weken duurt die zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Brand in de molen! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
zondag, 25 mei 2014
Oefening brand op FraeylemaOp 12 mei 2014 is in het kader van een oefening van de Regionale Brandweer een brand geblust bij de Fraeylemamolen aan de Groenedijk te Slochtereen. Met een hoogwerker is daarbij  tevens een bewusteloos geraakte molenaar veilig uit de kap van de molen gehaald. Ook al was het een oefening: het zag er indrukwekkend uit. Flinke rookontwikkeling om de molen en brandweerlieden die met perslucht de molen binnendrongen om de molenaar te vinden en te redden.
Lees verder...
 
Arnold en Joop er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de instructeurs van de SMS   
zaterdag, 3 mei 2014
Happy, happy, happy!Vandaag zijn onze leerlingen Arnold Wierenga en Joop Slump geslaagd voor het regionaal examen van het Gilde van Vrijwillig molenaars. Van harte gefeliciteerd!
 
Van Fraeylema naar Fraeylema Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
vrijdag, 11 april 2014

Gravure van de Fraeylemaborg 18e eeuw Eind 2012 werden, in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaatsen, door de Activiteitencommissie van onze Stichting contacten gelegd met de directie van de Stichting Landgoed Fraeylemaborg te Slochteren. Uit die besprekingen zijn in bijzonder goed overleg een viertal georganiseerde wandelingen gekomen. Deze vielen goed in de smaak en dus hebben we ook in 2014 weer een aantal van deze wandelingen gepland.

Lees verder...
 
Burum in actie Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
dinsdag, 4 februari 2014

Molen Burum zo hij wasIn de late de avond van 8 april 2012 (Eerste Paasdag) is de molen "Windlust" in Burum - een naamgenoot van onze molen in Overschild - geheel daar brand verwoest. Een groep onbezonnen jongeren bleek de oorzaak te zijn.  Gelukkig kwamen de Burumers en hun vrienden in actie. Eigenaar van de molen, Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland liet een plan maken voor herbouw en reconstructie. Molenaars uit heel Nederland zamelden hierna geld in voor de herbouw van de historische molen. Deze nieuwe molen wordt, tot verdriet van de bewoners van Burum, door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) echter niet op de monumentenlijst geplaatst.

De RCE stelt dat bij de herbouw te veel nieuwe materialen zijn gebruikt dat er te veel oorspronkelijk materiaal verloren is gegaan. De mensen in Burum zijn boos. En ze snappen het ook niet, want het Schultehuis in Meppel, dat vorig jaar afbrandde en ook met nieuwe materialen werd opgebouwd, houdt zijn status als monument wel.

Zonder de status als Rijksmonument wordt het in stand houden van de molen een hele moeilijke zaak. Bezorgde Burumes roepen daarom minister Bussemaker op het advies van de RCE niet op te volgen. Men wil de politiek overtuigen voor de molen op te komen. Zaterdagmiddag 8 februari komt een delegatie politici, waaronder Tweede Kamerlid Lutz Jacobi, naar Windlust. De Burumers roepen betrokkenen op hun stem te laten horen.

In Burum worden huis aan huis handtekeningen opgehaald, die we zaterdag aan de aanwezige kamerleden willen overhandigen. Wil je ook je steun betuigen aan Windlust, maar woon je niet in Burum of kun je zaterdag niet?

Teken dan de petitie op http://windlustmonument.petities.nl/
 

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 357 - 360 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het landinwaarts vrijwel droog. In de kustprovincies blijft het vrij nat met buien. Zaterdag is nog een bewolkte, buiige en vrij koele dag. Vooral na het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-