Tijdslijn 98 dagen (woe 29 nov 2023 ... don 24 aug 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
IJs op de dag van Saturijn, het weer maakt daarna korte mette met dit venijn.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Bert is er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de instructeurs   
dinsdag, 23 april 2013

Jongstleden zaterdag werden we opnieuw verblijd met een goed bericht: Bert Roemeling, leerling van het instructeursteam van de Slochter Molenstichting, heeft met succes zijn regionaal examen afgelegd. Van harte gefeliciteerd, Bert!

Lees verder...
 
Fraeylema rouwt Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Bestuur en molenaars   
donderdag, 18 april 2013

Fraeylema in de rouwPoldermolen de Fraeylemamolen aan de Groenedijk te Slochteren is jl. woensdagmorgen “in de rouw” gezet. Met de speciale stand van het wiekenkruis (voorbij het hoogste punt) wordt uitdrukking gegeven aan het verdriet om een overlijden en het medeleven met de nabestaanden van de overleden persoon.

Dinsdagmiddag jl. overleed Jan Niehof, op bijna 64-jarige leeftijd, in zijn huis aan de Boslaan 1 te Slochteren. Jan was al een tijd ernstig ziek en heeft de ongelijke strijd niet kunnen winnen.

Hij was een groot liefhebber van onze Slochter molens, maar hij had toch met name een zwak voor de Fraeylemamolen, die hij -in betere tijden- wel een beetje als “zijn molen” beschouwde.

Rust zacht, beste Jan. Wij wensen Hillie en haar kinderen heel veel sterkte.

 
Van borg tot brug Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 14 april 2013
CE2010 - Impressie fototentoonstellingHet voorterrein van de Fraeylemaborg was op 14 april 2013 om 14.00 uur de startlocatie van de nieuwe wandelroute "Van Freaylema tot Fraeylema". Onder leiding van een gids lopen deelnemers vanaf het voorterrein van de Fraeylemaborg naar de Fraeylemamolen aan de Groene Dijk.  De wandeling ontstond uit een samenwerking tussen onze Slochter Molenstichting en de Fraeylemaborg.
Lees verder...
 
Word molengids! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Harry Westerhof   
zondag, 24 maart 2013

MolengidsenMolens altijd al interessant gevonden maar geen molenaar kunnen of willen worden? Dan is de cursus Molengids iets voor u! Molengidsen zijn een belangrijke schakel bij het betrekken van een dorpsgemeenschap bij een molen.

De Slochter Molenstichting, trotse eigenaar van drie poldermolens en drie korenmolens, vindt het belangrijk dat voor haar molens gidsen beschikbaar zijn, zodat veel mensen kunnen genieten van deze prachtige bakens in het landschap. Daarom wordt de cursus voor de nieuwe vrijwilligers bekostigd door de Slochter Molenstichting.

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 357 - 360 van 433
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: er trekken vannacht buien over het land, die voornamelijk in de oostelijke helft van het land een winters karakter krijgen. In dat deel van het land kan het lokaal dan ook glad worden. Woensdag overdag wordt het droger en zonniger.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-