Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is de eerste week in augustus heet, zorg voor goed warm winterkleed.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Noordermolenbeat Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Louis van Kelckhoven   
vrijdag, 30 oktober 2020
Draaitafels in de Noordermolen[Bron: DvhN] Poldermolen De Noordermolen aan de Hamrik in Noordbroek trilde vrijdagmiddag op zijn grondvesten. Niet omdat molenaar Vincent Mathlener de molen het vertollige hemelwater liet afvoeren, maar vanwege de stampende muziek van DJ Dubtato. Molenstichting Midden- en Oost-Groningen had namelijk de dj gevraagd om vanuit de molen een livestream te verzorgen. Een livestream die volgende week via Youtube wordt uitgezonden om een ongewenste toestroom van danceliefhebbers naar Noordbroek te voorkomen.
Lees verder...
 
Geuko's erfenis Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Ina Reitzema   
maandag, 19 oktober 2020
Boer met oog voor de natuurZijn hele leven woonde hij in de boerderij aan de Korengarst in Noordbroek. Geuko Martinus ten Have. Op-en-top agrariër, met een warm hart voor de natuur. Op 12 september komen honderden belangstellenden op Geuko’s bijzondere uitvaart. Groots, maar wel volgens de coronaregels. Dochter Gezina, die net als haar vader in oplossingen denkt, bedacht een route langs dierbare plekjes van haar vader.
Lees verder...
 
Eduard er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 7 oktober 2020
Hoera! Eduard is er door!Het is deze zaterdag redelijk weer, al is de wind wat onbestendig. Om 11.00 uur komt instructeur Henk Klöpping aan bij molen Edens in Winschoten. Even later volgt instructeur Lex van der Gaag. Voor de glazen deuren die bij de ingang zijn geplaatst staat een tafeltje met desinfecterende zeep. Op de deur een briefje: niet meer dan 8 mensen binnen. Zowel Henk als Lex slaan dus, voor ze naar binnen gaan, aan het tellen. Van binnen wordt gewenkt "Kom der moar in hor". Helemaal achterin zit examenkandidaat Eduard Vroom. "Moi Eduard, aal goud jong?" De grote dag is gekomen.
Lees verder...
 
Examen CEMI instructeur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
dinsdag, 6 oktober 2020
Lex doet examenDe examencommissie van het leerteam van de MSMOG treedt aan in de molenschuur in Noordbroek. Ze gaan het eerste theorie examen "CEMI instructeur" afnemen. Examinatoren Annet Brinkgreve en Henk Klöpping ontvangen kandidaat Lex van der Gaag. Of hij koffie wil - jawel, mag thee ook? "Maar je mag tijdens het examen niet naar het toilet" krijgt Lex te horen. Gelukkig heeft Lex een stabiele waterhuishouding en hij durft het dus wel aan.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende > Einde >>

Resultaten 37 - 40 van 394
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-