Tijdslijn 98 dagen (vri 12 jul 2024 ... zat 6 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Slechts in juli-gloed wordt de vrucht en wijn eerst goed.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Stilstand Stels Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 12 december 2013
Stels slechte klepkes Molenaars noemen de wieken van een molen "het gevlucht". Het gevlucht is één van de meest kwetsbare onderdelen van een molen: het staat immers altijd volop in de wind en het draait, zodat het te lijden heeft van weer en wind en van grote krachten. Het gevlucht van Stels Meulen in Harkstede was niet zo best meer en het wordt binnen niet al te lange tijd gerenoveerd.  Maar er kon altijd nog wel vertrouwd mee gedraaid worden. We hadden goede hoop dat het tot de restauratie nog mogelijk zou blijven met de molen te draaien, maar het mocht niet zo zijn.
Lees verder...
 
Sybren door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 16 november 2013

Sybren Zondervan Onze leerling, Sybren Zondervan, heeft vanmorgen het regionaal examen met succes afgelegd. Sybren, van harte gefeliciteerd! De opleiding tot vrijwillig molenaar kent twee examens: het toelatingsexamen, wat ook wel eens het "regionaal" examen wordt genoemd en het "landelijk" examen, wat je bij succes in het bezit laat komen van het zo fel begeerde getuigschrift.  Je moet door beide examens komen om jezelf vrijwillig molenaar te mogen noemen. Het toelatingsexamen - waar Sybren nu dus voor is geslaagd - wordt gezien als het zwaarste examen van de twee. Het komt bijna nooit voor dat je dan ook niet slaagt voor het tweede examen. Sybren staat er dus goed voor: de kans dat wij hem over ongeveer een half jaar de hand mogen drukken als molenaar met officieel getuigschrift is heel groot.

Lees verder...
 
CliniClowns Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 9 november 2013
CliniClown in Stels Meulen Kinderen met een ziekte of handicap zijn afhankelijk en kwetsbaar. Alle dokters en verpleegkundigen zijn heel druk met je weer beter maken - een serieuze zaak van hele ernstige volwassen mensen. Gelukkig zijn er CliniClowns die je weer eens laten lachen en die je weer de kans geven om gewoon even weer kind te zijn. CliniClowns zijn vrijwilligers, maar de materialen die ze gebruiken moeten wel worden betaald. De SMS - ook een vrijwilligersorganisatie - was daarom met plezier vandaag gastheer voor een sponsorevenenment van de CliniClowns. 
Lees verder...
 
Nieuwe mulders! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 25 september 2013

Blije molen Entreprise Vandaag legden vier leerling molenaars hun laatste examen af op onze molen "Entreprise" in Kolham. Dat was op meerdere manieren een bijzondere gebeurtenis: het was de eerste keer in lange tijd dat het examen op deze molen werd afgenomen, die daarmee zijn (her)doop had als examenmolen. Ook bijzonder was dat alle kandidaten er door zijn! Van harte gefeliciteerd, Jan Mulder uit Zuidlaarderveen, Jeroen de Vries uit Adorp en Ben Herbrink uit Haren.  En last but not least natuurlijk "onze" Bert Roemeling, die met vliegende kleuren door het examen kwam.

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 361 - 364 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanavond en vannacht is het landinwaarts vrijwel droog. In de kustprovincies blijft het vrij nat met buien. Morgen is nog een bewolkte, buiige en vrij koele dag. Vooral na het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-