Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Vliegt de mug in februari, dan huivert men het ganse jaar.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Op je fiets Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
zondag, 16 juni 2013
fietser bij molenHeb je al besloten of je zaterdag 22 juni meefietst? Dan gaat de allereerste editie van het ‘Op je fiets’ festival van start. Groningen heeft veel landschappelijke plekjes, die nog lang niet iedereen kent, maar wel van grote schoonheid zijn. Met name in Slochteren, waar de mooie open gebieden rond onze dorpen uitzicht bieden op de wieken van onze zeven molens. Maar ook in Haren en Hoogezand-Sappemeer kunt u meedoen aan dit sportieve culturele festival. Vanaf 10.30 uur verzorgen daarbij diverse artiesten de gehele dag mooie optredens en concertjes  in het landschap, of in historische gebouwen.
Lees verder...
 
Jonge valkjes Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 9 juni 2013

3 valkjes 2013 Molenaar Henk Helmantel rapporteert vandaag: "Van de 4 eieren zijn er op dit moment (waarschijnlijk) 3 uitgekomen. Eén ei ligt nog tussen de kuikens. "Waarschijnlijk", omdat ik vanmiddag voor het laatst even heb gekeken.  Ik hoop dat dat vierde ei binnenkort ook uitkomt. Tussen de geboorte van de nummers (1 en 2)  en nummer 3 zat ongeveer 3-4 dagen; dus er is nog hoop!

Bij het draaien van de molen gaat de "ouder" van het nest en komt niet eerder terug voor de molen stilstaat. Dat is ook de reden dat ik vandaag niet heb gedraaid. Voorlopig zal De Ruiten de komende weken ook niet draaien. Ik doe er een fotootje van vandaag bij, waar de drie jongen zichtbaar zijn."

 
Torenvalken terug Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
maandag, 20 mei 2013

Vier eiitjes - torenvalk 2013 Op 5 augustus 2012 werd een stukje op deze website geplaatst onder het kopje “Molenvalken”. Daarin werd melding gemaakt van de eerste weken van een viertal jonge torenvalken, die uit het ei kropen boven op de rand van het riet, achter de rietplank. Met een paar videootjes en foto’s werden deze gebeurtenissen verduidelijkt. 

Een paar weken geleden werd de torenvalk weer op dezelfde plek bij de molen gespot en vandaag stond de kap zodanig, dat ik weer eens voorzichtig kon kijken.

Lees verder...
 
Opleiden Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
dinsdag, 16 april 2013

Op de molens van de MSMOG worden 5 opleidingen verzorgd:

  1. de landelijke opleiding tot vrijwillig molenaar van het Gilde Van Molenaars GVM
  2. de lokale opleiding voor moleninstandhouder (CEMI) bij de MSMOG.  
  3. de opleiding tot CEMI instructeur bij de MSMOG.
  4. De korte weercursus
  5. De cursus valbescherming

De MSMOG opleidingen worden afgesloten met examens, die als ze worden behaald beloond worden met een certificaat en een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je via het Internet aantonen dat je onze opleidingen met succes hebt afgerond. Dit geldt niet voor de landelijke opleiding van het GVM
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 361 - 364 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-