Tijdslijn 98 dagen (vri 12 jul 2024 ... zat 6 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wisselen in juli regen en zonneschijn, het zal het naaste jaar voor de boeren kermis zijn.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Swingend Stel's! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Stel's mulders   
vrijdag, 20 september 2013
Stel's Meulen Tijdens de Dag(en) van de Regio op zaterdag 5 en zondag 6 oktober geven de molenaars van Stel's Meulen van 11.00 tot 17.00 uur diverse rondleidingen en een videopresentatie. Tevens is er 's zondagsmiddags van 15.00 tot 17.00 uur een spetterend optreden van de Bigband New Mean Swing Machine! Onder leiding van Peter Tjeerdsma, legt de Bigband zich toe op een uitgebreid repertoire dat loopt van dertiger jaren swing via latin jazz tot stevige rock, maar ook gevoelige ballads en blues komen met verve over het voetlicht. Zoetgevooisde saxofoons, spetterend koper, een swingende ritmesectie en bovendien ook nog eens een fantastische zangeres, New Mean Swing Machine zorgt voor een grandioze afsluiting van de Dag van de Regio op de stelling van Stel's Meulen.
 
Friends from Malaysia Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
dinsdag, 20 augustus 2013
Friends from Malaysia Today, during my lunchbreak a friendly young man knocked on my door and asked if he might take a photo of the mill. "Well, of course Sir, no problem at all." I replied. I then learned that he had brought his family: a husband and wife and their two daughters. They had flown in from Malaysia and had never seen a Dutch windmill before. Hence, the young man decided to drive them to Slochteren.
Lees verder...
 
Rouw ZKH Friso Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Bestuur en molenaars   
maandag, 12 augustus 2013
Prins FrisoVandaag bereikte ons het bericht dat de beschermheer van de vereniging De Hollandsche Molen, ZKH prins Friso is overleden. De Nederlandse molenwereld rouwt.  Als teken van waardering voor zijn inzet voor de molenwereld en in het bijzonder als teken van medeleven met zijn familie zijn ook onze molens in de rouw gezet.
 
Molens rouwen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Bestuur en molenaars   
woensdag, 24 juli 2013

Molen in de rouwstandVia onze molenaar Lex van der Gaag moesten we helaas horen dat J. R. Stam, molenaar van de Olinger Koloniemolen bij Appingedam gisteren is overleden. Hij was al enkele maanden enstig ziek. Hij mocht helaas maar 52 jaar worden. Lex heeft gisteren de Olinger molen, waar hij ook veel heeft gedraaid, in de rouw gezet. Het Bestuur en de molenaars van de Slochter Molenstichting spreken hun medeleven uit. Als teken van waardering en respect zullen de molens deze week in de rouw staan. 

 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 365 - 368 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het landinwaarts vrijwel droog. In de kustprovincies blijft het vrij nat met buien. Zaterdag is nog een bewolkte, buiige en vrij koele dag. Vooral na het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-