Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is februari nat en koel, dan wordt juli dikwijls heet en zwoel.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Molendag 11 mei Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de molenaars van Stel's meulen   
zaterdag, 27 april 2013

Koetsen in SlochterenZaterdag 11 mei aanstaande is het weer Nationale Molendag. Natuurlijk doen ook onze molens en molenaars weer van harte mee: de molens zijn geopend van 10 uur 's morgens tot ten minste 16.00 uur 's middags. Als het enigszins kan zullen de molens natuurlijk ook draaien. In Harkstede zal op Stel's Meulen ook een mandenvlechter aan het werk zijn. Maar daarnaast doen we dit jaar nog iets bijzonders: u kunt met een koets worden rondgereden. En dat kost nog niks ook!

Lees verder...
 
Bert is er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de instructeurs   
dinsdag, 23 april 2013

Jongstleden zaterdag werden we opnieuw verblijd met een goed bericht: Bert Roemeling, leerling van het instructeursteam van de Slochter Molenstichting, heeft met succes zijn regionaal examen afgelegd. Van harte gefeliciteerd, Bert!

Lees verder...
 
Fraeylema rouwt Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Bestuur en molenaars   
donderdag, 18 april 2013

Fraeylema in de rouwPoldermolen de Fraeylemamolen aan de Groenedijk te Slochteren is jl. woensdagmorgen “in de rouw” gezet. Met de speciale stand van het wiekenkruis (voorbij het hoogste punt) wordt uitdrukking gegeven aan het verdriet om een overlijden en het medeleven met de nabestaanden van de overleden persoon.

Dinsdagmiddag jl. overleed Jan Niehof, op bijna 64-jarige leeftijd, in zijn huis aan de Boslaan 1 te Slochteren. Jan was al een tijd ernstig ziek en heeft de ongelijke strijd niet kunnen winnen.

Hij was een groot liefhebber van onze Slochter molens, maar hij had toch met name een zwak voor de Fraeylemamolen, die hij -in betere tijden- wel een beetje als “zijn molen” beschouwde.

Rust zacht, beste Jan. Wij wensen Hillie en haar kinderen heel veel sterkte.

 
Van borg tot brug Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 14 april 2013
CE2010 - Impressie fototentoonstellingHet voorterrein van de Fraeylemaborg was op 14 april 2013 om 14.00 uur de startlocatie van de nieuwe wandelroute "Van Freaylema tot Fraeylema". Onder leiding van een gids lopen deelnemers vanaf het voorterrein van de Fraeylemaborg naar de Fraeylemamolen aan de Groene Dijk.  De wandeling ontstond uit een samenwerking tussen onze Slochter Molenstichting en de Fraeylemaborg.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 365 - 368 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-