Tijdslijn 98 dagen (vri 12 jul 2024 ... zat 6 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is de eerste juli regenachtig, gans de maand is twijfelachtig.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
De Ruiten draait weer! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
zaterdag, 13 juli 2013
Staatsieportret van de valk Poldermolen De Ruiten aan de Groenedijk in Slochteren heeft afgelopen maandag weer gedraaid, na een periode van meerdere weken stilstand. Gelukkig was er geen sprake van een technisch mankement, maar was de oorzaak van het niet-draaien, net als vorig jaar, een nest jonge torenvalken, boven in de molen. En om verstoring van het nest te voorkomen werd er een draaipauze ingelast. Het laatste jong uit het nest bleek zondag 7 juli jl. “gevlogen” te zijn. Daarom kon er maandag begonnen worden aan een onderhoudsklus, waarbij het noodzakelijk was dat de molen draaide.
Lees verder...
 
Op je fiets Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
zondag, 16 juni 2013
fietser bij molenHeb je al besloten of je zaterdag 22 juni meefietst? Dan gaat de allereerste editie van het ‘Op je fiets’ festival van start. Groningen heeft veel landschappelijke plekjes, die nog lang niet iedereen kent, maar wel van grote schoonheid zijn. Met name in Slochteren, waar de mooie open gebieden rond onze dorpen uitzicht bieden op de wieken van onze zeven molens. Maar ook in Haren en Hoogezand-Sappemeer kunt u meedoen aan dit sportieve culturele festival. Vanaf 10.30 uur verzorgen daarbij diverse artiesten de gehele dag mooie optredens en concertjes  in het landschap, of in historische gebouwen.
Lees verder...
 
Jonge valkjes Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 9 juni 2013

3 valkjes 2013 Molenaar Henk Helmantel rapporteert vandaag: "Van de 4 eieren zijn er op dit moment (waarschijnlijk) 3 uitgekomen. Eén ei ligt nog tussen de kuikens. "Waarschijnlijk", omdat ik vanmiddag voor het laatst even heb gekeken.  Ik hoop dat dat vierde ei binnenkort ook uitkomt. Tussen de geboorte van de nummers (1 en 2)  en nummer 3 zat ongeveer 3-4 dagen; dus er is nog hoop!

Bij het draaien van de molen gaat de "ouder" van het nest en komt niet eerder terug voor de molen stilstaat. Dat is ook de reden dat ik vandaag niet heb gedraaid. Voorlopig zal De Ruiten de komende weken ook niet draaien. Ik doe er een fotootje van vandaag bij, waar de drie jongen zichtbaar zijn."

 
Torenvalken terug Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
maandag, 20 mei 2013

Vier eiitjes - torenvalk 2013 Op 5 augustus 2012 werd een stukje op deze website geplaatst onder het kopje “Molenvalken”. Daarin werd melding gemaakt van de eerste weken van een viertal jonge torenvalken, die uit het ei kropen boven op de rand van het riet, achter de rietplank. Met een paar videootjes en foto’s werden deze gebeurtenissen verduidelijkt. 

Een paar weken geleden werd de torenvalk weer op dezelfde plek bij de molen gespot en vandaag stond de kap zodanig, dat ik weer eens voorzichtig kon kijken.

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 369 - 372 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanavond en vannacht is het landinwaarts vrijwel droog. In de kustprovincies blijft het vrij nat met buien. Morgen is nog een bewolkte, buiige en vrij koele dag. Vooral na het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-