Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In de korte maand regen, is vette mest een zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Word molengids! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Harry Westerhof   
zondag, 24 maart 2013

MolengidsenMolens altijd al interessant gevonden maar geen molenaar kunnen of willen worden? Dan is de cursus Molengids iets voor u! Molengidsen zijn een belangrijke schakel bij het betrekken van een dorpsgemeenschap bij een molen.

De Slochter Molenstichting, trotse eigenaar van drie poldermolens en drie korenmolens, vindt het belangrijk dat voor haar molens gidsen beschikbaar zijn, zodat veel mensen kunnen genieten van deze prachtige bakens in het landschap. Daarom wordt de cursus voor de nieuwe vrijwilligers bekostigd door de Slochter Molenstichting.

Lees verder...
 
Vernuft en volharding Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Bart Starke (voorzitter SMS)   
donderdag, 14 maart 2013
Lammert Groenewold - vernufigOp zaterdag 9 maart werd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen de Algemene Vergadering van De Hollandsche Molen gehouden. Het was in het algemeen en voor onze Stichting in het bijzonder een hoogtepunt. De vereniging De Hollandsche Molen vierde haar 90-jarig jubileum. En onze stichting vierde mee: drie binnen onze gelederen opgeleide molenaars ontvingen hun getuigschrift. Maar instructeur en oud-secretaris Lammert Groenewold, die toch echt al meer dan 25 jaar molenaar is, "moest" ook het podium op. En ook hij kreeg een certificaat.
Lees verder...
 
Russen op De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
zondag, 10 maart 2013
Molentje in de tuin bij Henk II Bij het opentrekken van de gordijnen, vanmorgen, zag ik dat er in de schoepjes van het door mijn zus gemaakte molentje, al weer een beetje sneeuw zat. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat, 50 jaar geleden, mijn vader tot in april 1963 dagelijks bezig was met sneeuwruimen. Hij was toen vanaf 1 december 1962 bij de plantsoendienst van de gemeente Baflo komen werken en “viel” -zoals dat wel wordt gezegd- “met zijn neus in de boter” (lees sneeuw).

Waarom nou deze mijmeringen?

Onze webmaster, Henk Klöpping, herinnerde mij er onlangs aan, dat ik nog een artikel voor onze webstek zou maken over een prachtige zomerse gebeurtenis bij poldermolen De Ruiten. Door een aantal omstandigheden, die er nu helemaal niet meer toe doen, lukte het niet om direct daarna aandacht aan die gebeurtenis te schenken. En, zoals zo vaak: “Van uitstel komt …..” AFSTEL ? Dat mag zeker niet gebeuren! Daarom hierna: Het bezoek van een 30-tal ouders van Tsjernobyl-kinderen aan poldermolen De Ruiten.

Lees verder...
 
Opnieuw rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Willem Huizinga   
dinsdag, 26 februari 2013
Molen in de rouwstandOp 23 februari is geheel onverwacht Martje Wijchgel-Terpstra overleden, de vrouw van instructeur Dick Wijchgel van molen De Hoop in Garsthuizen. Martje mocht slechts 63 jaar oud worden.

De mensen die Martje gekend hebben, weten dat zij een grote steun voor Dick was. Zo kwam ik regelmatig op een mooie zondagmiddag fietsend langs de molen in Garsthuizen. Als de molen draaide, werd ik er altijd hartelijk ontvangen door Martje en Dick.

Het overlijden van Martje is een grote klap voor Dick.

Ik wens Dick heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Het bestuur en de molenaars van de Slochter Molenstichting sluiten zich aan bij de condoleance van Willem. Ter nagedachtenis aan Martje heeft de Groote Poldermolen - de instructiemolen van onze Stichting - vanaf 26 februari tot na de begrafenis op 1 maart in de rouw gestaan.

 
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 369 - 372 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-