Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Juni regen geeft veel zegen, maar met een bijtje erbij, en het zonnetje er boven, doet de boer de Here loven.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Feest 150 jaar Windlust een succes Facebook LinkedIn Twitter
donderdag, 27 augustus 2009
Het feest rond de 150 ste verjaardag van onze molen Windlust in Overschild mag ronduit een succes worden genoemd. Al in de aanloop kon het niet mis gaan. Vooral in het Bokkeblad (streekblad rond Slochteren, voor de verder weg wonende lezer) maar ook in andere media werd prominent aandacht besteed aan dit heuglijke feit.
Lees verder...
 
Jubileum Windlust Overschild Facebook LinkedIn Twitter
maandag, 10 augustus 2009

De jarige Windlust in Overschild Dit jaar is het 150 jaar geleden dat korenmolen Windlust in Overschild is gebouwd. De molen werd oorspronkelijk als zogenaamde "grondzeiler" gebouwd, waarbij gebruik werd gemaakt van onderdelen van o.a. een poldermolen, die in Steendam gestaan moet hebben. J.F.Dreise uit Woltersum, een telg uit een bekende familie van molenmakers in die tijd, bouwde de molen aan de Kanaalweg.

Vermoedelijk in verband met huizenbouw in de omgeving van de toen nog laagstaande molen, waardoor de windvang beperkt werd, werd Windlust "verheven" tot stellingmolen. Dat gebeurde omstreeks 1914 door H.Schuurman, die een ongeveer vijf meter hoge stenen onderbouw optrok, waarop later de molen werd geplaatst.

Lees verder...
 
Rolwolk boven Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 17 juli 2009
rolwolk 17 juli 2009 Vanmorgen ging met behoorlijke vaart een rolwolk over Heiligerlee. De eerste foto is een samenraapsel van 5 snel geschoten foto´s (klik op de duimnagel om een vergroting te zien). In de tijd dat ik naar de molen liep was de wolk ook al direct boven ons. Een prachtig gezicht. Gelukkig ging het zo snel dat er geen schade is ontstaan. Kijk verder naar een paar grotere foto´s.
Lees verder...
 
Het gaat hard Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 10 juli 2009

8kant juli 2009Vandaag (10 juli 2009) ben ik weer bij de molenbouwers van Molema op visite geweest. Dat ging deze keer ´onder dak´ in verband met de hevige regenbuien die onze provincie al een paar dagen tarten. De koffie smaakte des te beter.

Tussen de buien door werd het mij vergund om gauw enkele plaatjes te schieten. Bijgaande foto getuigt daarvan. Ik moet zeggen: de regen geeft wel een prachtige kleur aan ons nieuwe achtkant. Wanneer het hout weer droog is, verbleekt de kleur enigszins. Afgezien van de kleurproblematiek: wat wordt het mooi! Kijk eens goed naar de zware constructie: ik zie de assen, spillen, wielen en draaiende koppels maalstenen al bijna voor me.

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 369 - 372 van 391
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag wordt het op veel plekken nog zonnig en zomers warm, maar vanmiddag en vanavond wordt die warmte verdreven en dat gaat gepaard met flink wat neerslag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-