Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In februari al de lente? Dat geeft broden zonder krenten.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Dag van de Regio Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de activiteitencommissie   
dinsdag, 2 oktober 2012
fietser bij molenDe Dag van de Regio is een jaarlijks terugkerend evenement om met name de regionale bevolking kennis te laten maken met alles wat er speelt en leeft in de regio. Maar ook bezoekers van buiten de regio zijn van harte welkom. De Dag van de Regio wordt dit jaar voor het negende achtereenvolgende jaar georganiseerd. Naast Groningen doet ook Drenthe weer mee. Het thema van 2012 is "Duurzame Dorpen".

De mooie molens van onze Stichting passen prima bij dat thema. Hun vertrouwde contouren in de wijdse uitgestrektheid van het Slochter platteland staan symbool voor klassieke duurzaamheid: met milieuvriendelijke, duurzame windkracht werd immers vroeger al het werk gedaan en de molens werden opgebouwd met materialen uit de natuur, zoals hout en riet. Duurzamer kan niet! Daarom zijn onze molens zoveel mogelijk open op zaterdag 6 oktober van ongeveer 10.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag is ook dorpshuis De Pompel (nabij molen Windlust) geopend, u kunt er dan wat drinken en zonodig gebruik maken van het toilet. Stel's meulen is ook op zondag 7 oktober geopend.

Lees verder...
 
Heropening geslaagd Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
zondag, 16 september 2012
Afgelopen zaterdag zijn onder grote belangstelling de molens Windlust, De Ruiten en de Entreprise van de Slochter Molenstichting na een grote restauratie heropend. Het stichtingbestuur strikte respectievelijk de burgemeester van de gemeente Slochteren de heer Geert-Jan ten Brink, de loco dijkgraaf van het waterschap Hunze & Aa's de heer Jakob Bartelds, en de Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen de heer Max van den Berg voor de openingshandelingen. Er stond voldoende wind waardoor het publiek de feestelijk met vlaggetjes getooide molens direct zag draaien. Het enthousiasme van de drie bijzondere gasten viel iedereen op. Molens hebben hun aantrekkingskracht gelukkig nog lang niet verloren. 
Lees verder...
 
Feestelijke opening - drie keer! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 1 september 2012

Op zaterdag 15 september 2012 organiseert de Slochter Molenstichting een feestelijke opening van drie gerestaureerde molens. Het programma zit boordevol aantrekkelijke activiteiten en heeft vorm gekregen door een enthousiaste samenwerking tussen de Slochter Molenstichting, de drie verenigingen Dorpsbelangen van respectievelijk Slochteren, Froombosch en Kolham en tenslotte de Vrienden van de molen van Kolham. Aan het programma werken verder diverse vrijwilligers mee. Het molenbestuur is verguld met de medewerking van de Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen de heer Max van den Berg, de burgemeester van de gemeente Slochteren de heer Geert-Jan ten Brink en de loco dijkgraaf van het waterschap Hunze & Aa's de heer Jakob Bartelds. Zij gaan de openingshandeling verrichten.

Lees verder...
 
Molenvalken Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
zondag, 5 augustus 2012

“In de maand mei leggen alle vogeltjes een ei” - dat dat spreekwoord in dit geval juist is, bewijst de inhoud van dit bericht over een paar torenvalken, die poldermolen De Ruiten uitkozen voor hun nest, het broeden en uiteindelijk met succes groot brengen van hun jongen.

 Nadat een paar jaar geleden de eieren uit een valkennest, vlak voordat ze zouden uitkomen, werden opgevreten door een steenmarter, lukte het een paartje om het afgelopen seizoen vier jongen groot te brengen.

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 377 - 380 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-