Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Sprokkelmaands regen, is grasmaands zegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Samenwerking Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 22 juli 2012

Duits-Nederlandse samenwerkngZoals de lezer denkelijk wel weet leidt de Slochter Molenstichting sinds 2005 opnieuw leerlingen op. Onderdeel van de opleiding zijn de 'excursies': bezichtigingen van allerhande molens, vooral molens die (heel) anders zijn dan de molen waarop word gelest.

Nou had instructeur / molenaar Lammert Groenewold al enige tijd goede contacten in het Duitse. Het Groninger Molenhuis werkt namelijk aan een grensoverschrijdend samenwerkingsverband met de M├╝hlenverein Niedersachsen-Bremen e.V. onder de naam 'Molens zonder Grenzen - M├╝hlen ohne Grenzen'. En dus werd een excursie naar Duitsland geplanned. Het werd een mooie dag.

Lees verder...
 
Molens in beweging - NK tijdrijden Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 30 mei 2012
Route NK Wielrennen 6.6.2012 Dit jaar is het thema van de Groninger Molendagen (die op 9 en 10 juni worden gehouden) "Molens in beweging". Daar past het in Slochteren te organiseren NK tijdrijden natuurlijk prima bij! Op woensdag 6 juni 2012 organiseert de Nederlandse Wieler Vereniging in samenwerking met de Gemeente Slochteren het Nederlands Kampioenschap tijdrijden voor nieuwelingen, junioren en beloften. En natuurlijk is ook de SMS van de partij - de finish is bij onze Fraeylemamolen. Molenaars Beugel en Uil zullen natuurlijk aanwezig zijn om de aankomst op te luisteren, zo mogelijk met draaiende molen!
Lees verder...
 
SMS voor molen Burum Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 4 mei 2012

Molen Burum voor 12 april 2012 De brand die korenmolen Windlust in het Friese Burum heeft verwoest op 8 april 2012 deed ook de molenaars van de Slochter Molenstichting de schrik om het hart slaan. Geen wonder: als geen ander weten zij wat het is om een molen door brand te verliezen. Op 19 juni 2000 ging molen Entreprise van Kolham immers door brand grotendeels verloren. Het heeft ruwweg 11 jaar geduurd voor de Entreprise weer was hersteld.

De Slochter Molenstichting wenst een spoediger herstel voor de Burumer molen. En daarin staat zij niet alleen.

Lees verder...
 
Jan en Anne zijn er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 29 april 2012

Gisteren zijn onze leerlingen Jan Danes en Anne Ridder geslaagd voor hun toelatingsexamen ("het regionaal") van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Jan en Rob, van harte gefeliciteerd!

Dit regionaal examen is het eerste van twee examens die de leerlingen met succes moeten afleggen om zich "gediplomeerd molenaar" te mogen noemen. Het toelatingsexamen is een belangrijke mijlpaal voor molenaars in opleiding; het behalen van dit examen bewijst dat de leerling voldoende theoretische en praktische bekwaamheid heeft om met grote kans van slagen deel te nemen aan het landelijk examen. Als de mannen nu ook het landelijk examen met succes afleggen mogen ze zich gediplomeerd vrijwillig molenaar noemen.

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 381 - 384 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-