Tijdslijn 98 dagen (zon 16 jun 2024 ... maa 11 maa 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Juni met veel donder, brengt de oogst ten onder.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Opnieuw rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Willem Huizinga   
dinsdag, 26 februari 2013
Molen in de rouwstandOp 23 februari is geheel onverwacht Martje Wijchgel-Terpstra overleden, de vrouw van instructeur Dick Wijchgel van molen De Hoop in Garsthuizen. Martje mocht slechts 63 jaar oud worden.

De mensen die Martje gekend hebben, weten dat zij een grote steun voor Dick was. Zo kwam ik regelmatig op een mooie zondagmiddag fietsend langs de molen in Garsthuizen. Als de molen draaide, werd ik er altijd hartelijk ontvangen door Martje en Dick.

Het overlijden van Martje is een grote klap voor Dick.

Ik wens Dick heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Het bestuur en de molenaars van de Slochter Molenstichting sluiten zich aan bij de condoleance van Willem. Ter nagedachtenis aan Martje heeft de Groote Poldermolen - de instructiemolen van onze Stichting - vanaf 26 februari tot na de begrafenis op 1 maart in de rouw gestaan.

 
 
Molens in de rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Roeli Broekhuis (directeur GMH)   
vrijdag, 18 januari 2013
Molen in de rouwstandOp 16 januari overleed op 98-jarige leeftijd de heer R.J. Clevering uit Eenrum. De heer Clevering was in de jaren tachtig namens de Provincie als adviseur betrokken bij de oprichting van de Stichting Groninger Molenvrienden en werd daarna bestuurslid. In die hoedanigheid bereidde hij mede de oprichting van de Stichting De Groninger Molen voor. Het bestuur had het voorrecht op Huninga, de prachtige boerderij van de heer Clevering, te mogen vergaderen. Na de oprichting van die stichting, in 1986, trok hij zich terug uit het bestuur maar was op de achtergrond nog wel betrokken bij het wel het wee van de Groninger molens. In zijn hoedanigheid van voorzitter van het waterschap Hunsingo was hij eveneens betrokken bij de oprichting van de Molenstichting Hunsingo en Omstreken, waarvan hij langere tijd voorzitter was en lid van het bestuur van Vereniging De Hollandsche Molen.

 

Ter nagedachtenis aan de heer Clevering hebben de molens in Groningen van 18 tot 22 januari in de rouwstand gestaan. 

 
Fraeylema opgeknapt Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
vrijdag, 23 november 2012

Kuren - komt dat aal goud? Het is alweer bijna een half jaar geleden dat molenbouwer fa. Poland uit Oterleek (NH) aan het werk is geweest bij de Fraeylemamolen. Er waren keurig foto's gemaakt, maar het kwam er maar niet van om ze ook op deze webstek te plaatsen. De zomervakantie zat in de weg, dan kwam de oplevering van het werk aan de Entreprise, de Windlust en Stel's Meulen die even voorgingen - en de webmaster geeft ook nog les. Maar beter laat dan nooit - bij deze alsnog, met dank aan molenaars Beugel, Uil en Helmantel, de foto's en een beschrijving van de werkzaamheden.

Lees verder...
 
Jan er ook door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 8 oktober 2012
En opnieuw is vanmiddag een leerling van de Slochter Molenstichting geslaagd: deze keer onze Jan Danes! Jan, van harte gefeliciteerd.

Het ging allemaal van een leien dakje, vertelt Jan. Het examen was op molen "De Onrust" in Oude Pekela. Om 15.30 uur stond de commissie te wachten en nam Jan eerst mee op de stelling. Het was een dag zonder wind en dus hoefde Jan niet eens te kruien. Wel - ter demonstratie - een zeiltje voorleggen. Er werden vragen gesteld over de stelling, kruilier en kruirad, paltouw en kneppel. Welke andere typen molens Jan nog kende? En dan over de wieksystemen: Jan kwam er nu echt in en vertelde volop over Dekker, Van Busselneuzen en Ten Have kleppen, fokwieken en zelfzwichting. De commissie wilde weten of er nog een andere manier was om de molen op te hogen in plaats van middels een stelling - eh.. nee.. nou, de beltmolen. Oh ja!

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 381 - 384 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: ook in de nieuwe werkweek handhaaft het wisselvallige weer zich. Met temperaturen van 18 tot 23 graden nemen we wel afscheid van de lage temperaturen. Mogelijk breekt in het volgende weekend een stabielere periode aan met meer zon en een verdere stijging van temperatuur.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-