Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Hoort ge in juni de donder kraken, dan maken de boeren goede zaken.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Eerste foto´s herstel Facebook LinkedIn Twitter
woensdag, 18 februari 2009

hout kolhamDe eerste foto´s van het omvangrijke herstel van de Entreprise zijn binnen ! Inmiddels ook foto´s van de eerste volgeladen vrachtwagen met Bilinga t.g.v. de stelling en het bovenachtkant.Ga snel naar de restauratiepagina, via de menukeuze:Over ons → Onze molens → Restauratie .

 

 
Stel’s meulen in de rouw Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 13 februari 2009

Molenhuis met molen in de rouwDeze week kregen wij het verdrietige bericht dat onze buurman de heer H.A.J. de Ridder plotseling is overleden. De Ridder woonde met zijn vrouw in het molenaarshuis direct voor Stel's Meulen. Ze kochten het huis in de 80-er jaren van de vorige eeuw van mevrouw Stel, echtgenote van de laatste beroepsmolenaar de heer H.J.Stel, naar wie de Harksteder molen is genoemd.

De Ridder had grote belangstelling voor de molen in zijn achtertuin en heeft jarenlang met ons de zorg voor de molen gedeeld. Als er iets aan de hand was volgde steevast een telefoontje. Ook stelde hij regelmatig de molen open voor liefhebbers als de molenaar niet aanwezig kon zijn. .

Lees verder...
 
Herbouw molen Kolham gestart Facebook LinkedIn Twitter
dinsdag, 3 februari 2009
 Na jaren van voorbereiding kan nu worden gestart met de herbouw van onze markante korenmolen te Kolham. In samenwerking met de gemeente Slochteren en de vereniging Dorpsbelangen Kolham is vandaag een persbericht verzonden naar de regionale media en de verschillende regionale en landelijke algemene molenorganisaties. Lees meer hierover in de bijlage.

Het is onze bedoeling om u vanaf vandaag met grote regelmaat te informeren over de voortgang van de herbouw. U bent van harte uitgenodigd om vaak onze website te bezoeken en de herbouw met ons te volgen. Kies daarvoor uit het menu bovenaan de pagina de tab ´Over ons´en ga via menukeuze ´Onze molens´ naar restauratie (of klik hier ).

 

 
Molen er bij ? Facebook LinkedIn Twitter
zaterdag, 31 januari 2009
Een nieuw jaar kent blijkbaar ook nieuwe kansen. Kansen op het gebied van molens.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 89 90 91 92 93 94 95 96 Volgende > Einde >>

Resultaten 381 - 384 van 391
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag wordt het op veel plekken nog zonnig en zomers warm, maar vanmiddag en vanavond wordt die warmte verdreven en dat gaat gepaard met flink wat neerslag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-