Tijdslijn 98 dagen (vri 12 jul 2024 ... zat 6 apr 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Het weer op de 29 ste, is het weer van de 5 de februari.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Jan en Anne zijn er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 29 april 2012

Gisteren zijn onze leerlingen Jan Danes en Anne Ridder geslaagd voor hun toelatingsexamen ("het regionaal") van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Jan en Rob, van harte gefeliciteerd!

Dit regionaal examen is het eerste van twee examens die de leerlingen met succes moeten afleggen om zich "gediplomeerd molenaar" te mogen noemen. Het toelatingsexamen is een belangrijke mijlpaal voor molenaars in opleiding; het behalen van dit examen bewijst dat de leerling voldoende theoretische en praktische bekwaamheid heeft om met grote kans van slagen deel te nemen aan het landelijk examen. Als de mannen nu ook het landelijk examen met succes afleggen mogen ze zich gediplomeerd vrijwillig molenaar noemen.

Lees verder...
 
Rob Hoving geslaagd! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
donderdag, 12 april 2012

Onze leerling Rob Hoving is vandaag geslaagd voor het landelijk molenaarsexamenop molen de Stormvogel in Loppersum! Rob, van harte gefeliciteerd! Rob heeft naar aanleiding van zijn examen een verslag geschreven, dat we hier integraal latem volgen.

Vanaf kinds af aan ben ik al geinteresseerd in molens. Ik wist toen ik 11 jaar oud was eigenlijk al dat ik molenaar wou worden. Omdat je minimaal 16 jaar moet zijn om te beginnen met de opleiding tot molenaar heb ik een tijd meegelopen op poldermolen de Meervogel in Hoeksmeer bij molenaar J. Schuurman. Ook kwam ik vaak op bezoek bij molen de Windlust in Overschild.

Lees verder...
 
Kapotte kruipaal.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
zondag, 1 april 2012

Kapotte Krooipool.. Het les geven op poldermolen De Groote Polder is de afgelopen weken wat moeilijker geworden. Eén van de kruipalen naast het 'oetlopersgat' oftewel de buitenwaterloop is tijdens het kruien uit de grond getrokken. En dan is het soms wel wat behelpen bij het kruien - of, zoals instructeur Klöpping dan zegt: het krooien.

Hoofdreden: in de 70-er jaren zijn tijdens de laatste grote restauratie wel wat korte palen geplaatst. Dat viel uiteraard eerst niet op. Het zijn immers net ijsbergen: alleen de top kun je zien! Over de jaren is de grondslag wat grillig geworden waardoor nu op deze plek de lengte van de kruipaal onvoldoende is om de krachten tijdens het kruien te weerstaan.

Lees verder...
 
Dag, Tom... Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 5 februari 2012

Foto Tom KrabbendamEen tijdje geleden had ik Tom Krabbendam nog even "op de molen". Er moest wat worden gerepareerd en Tom kwam poolshoogte nemen. We stonden nog even wat te bomen over de molen, over de molenmakerij in het bijzonder. Ik sprak mijn waardering nog uit voor het mooie werk wat ik bij onze molens had gezien van een bepaalde molenmaker. Tom grinnikte en dankte me voor het compliment - het bleek dat hij degene was die dat mooie werk had gemaakt. Een uitzonderlijk vakman. "Nou, Tom, ik meen het zoals ik het zei: puik werk, complimenten". En zo was het ook.

Dat het de laatste keer zou zijn dat ik Tom had gezien was me toen natuurlijk niet duidelijk. We hadden daarna per mail nog een paar keer contact. Maar een week geleden bereikte ons het bericht dat Tom was overleden. Weggerukt, nog in het volle leven, nog volop aan het werk. Onze secretaris Lammert Groenewold, die meer dan gemiddeld vaak contact met hem had, reageerde in een mailtje aan ons ontdaan en verdrietig. Een mooi mens een een uitstekend vakman is weggerukt. "Als het huis klaar is, ben je klaar om te sterven" stond op zijn rouwkaart. Wel, het huis is af en zal, zoals dat altijd ging bij Tom, met zorg en toewijding zijn gemaakt.

De molenaars, bestuurders, instructeurs en leerlingen van de Slochter Molenstichting wensen de familie Krabbendam veel sterkte. Uit respect voor wat Tom heeft gedaan voor ons en onze molens hebben wij onze molens de afgelopen week in de rouw gezet. Moge hij rusten in vrede.

 
<< Start < Vorige 97 98 99 100 101 102 103 104 Volgende > Einde >>

Resultaten 393 - 396 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanavond en vannacht is het landinwaarts vrijwel droog. In de kustprovincies blijft het vrij nat met buien. Morgen is nog een bewolkte, buiige en vrij koele dag. Vooral na het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-