Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Nieuws!


Tijdslijn 98 dagen (woe 17 okt 2018 ... don 12 jul 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn, maar is het nat en koel, 't is van een zachte winter een voorgevoel.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Vang versteken
Geschreven door Eduard Vroom   
dinsdag, 14 augustus 2018
Ojee..Zaterdag de 29ste was een dag om over naar huis te schrijven. Op het programma stond het versteken van de vang! Daar hadden we het al heel vaak over gehad, nu zou het er dan van komen. Een dag vol van verwachtingen - maar ook wat zorgen over het weer. Er was kans op ontwikkeling van een onstabiele atmosfeer en dus kans op onweer. Er volgde overleg; wikken en wegen, voor en tegens, de bekende klik en klak. Dan werd de knoop doorgehakt, het kon doorgaan.
Lees verder...
 
Roegwoldtocht
Geschreven door de Commissie Communicatie   
woensdag, 25 juli 2018
Pedeln!Spring op de fiets en verken natuurgebied 't Roegwold op twee wielen. Tijdens de Roegwoldtocht fiets je via knooppunten langs het open water, de graslanden, ruigtes, moeras en bosjes van het Groningse landschap. Langs de route zijn verschillende stops te vinden waar lokale ondernemers allerlei activiteiten verzorgen. De lengte van de fietstocht bepaal je zelf. Kies één van de vier startpunten, pak je fiets en rijd mee!
Lees verder...
 
Anerkaant daip
Geschreven door Wiert van der Veen   
woensdag, 11 juli 2018
Aaner kaant..Een tijdje geleden kwam Wiert van der Veen uit Noordbroek op de Noordermolen, bij molenaar Vincent Mathlener. Wiert weet een boel over de geschiedenis over de molen en omstreken. Uit zijn mond, aan de hand van een rondreis op de fiets, de geschiedenis van de streek rond de molen.
Lees verder...
 
Rouw
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 8 juli 2018
De pijp is uitOp 4 juli jongstleden is de vader van onze molenaar Bert Roemeling op 82 jarige leeftijd overleden. Harry Roemeling heeft tot het laatst zelfstandig gewoond en naar hij zelf zei een mooi leven gehad. Maar het was klaar, "de pijp is uit" . De molen Entreprise, waar Bert molenaar is, is in de rouw gezet. Ook de Noordermolen, waar Vincent Mathlener molenaar is, is in de rouw gezet. Vincent draait immers regelmatig mee op de Entreprise en kent Bert dus goed. Bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden condoleren Bert en zijn vrouw Maria. Wij leven met jullie mee.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 8 van 312
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag is het vrij zonnig, alleen in het westen komen wat stapelwolken voor. Verder is het overal droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-