Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Al doet april zich goed aanschouwen, zijn kuren zijn niet te vertrouwen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Kop er af... Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Taeke Overdijk   
zaterdag, 10 februari 2024
Kop.. kap..Of eigenlijk de kap is eraf: sinds 19 december is het zichtbaar dat de restauratie van de Noordstar is begonnen. Op die dag zijn de wieken gestreken, de roeden verwijderd en de kap gelicht. De molen staat al lange tijd stil omdat we geen risico wilden nemen om te blijven draaien met een roede die ruim 60 jaar oud is.
Lees verder...
 
Koen ook klaar! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 6 januari 2024
Koen geslaagd!Het is aardig grijs in de lucht als de examencommissie arriveert op molen De Ruiten. "Kolle boudel" meent leermeester en molenaar Henk Helmantel. Notulist Henk Klöpping knikt instemmend. Examinatoren Eduard Vroom en Lex van der Gaag vervoegen zich vervolgens ook en slaan zichzelf eens warm. "Kovvie?" vraagt Henk Helmantel. Ja, graag. Ondertussen staat kandidaat Koen van der Zwaag, naar eigen zeggen "onder gezonde spanning" te wachten tot hij aan de slag mag. Als hij uiteindelijk klaar is, valt de eerste sneeuw. Maar die kou is snel uit de lucht, als de examencommissie mag concluderen dat .. Koen is geslaagd. Met vlag en wimpel! Gefeliciteerd, Koen!
Lees verder...
 
In memoriam Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 29 december 2023
Molen in de rouwVandaag bereikte ons het droeve bericht dat onze molenvriend Douwe Koops op 27 december is overleden. Hij is 69 jaar geworden. Nog maar kort geleden kreeg hij bericht dat hij een ongeneeslijke ziekte had. Het is daarna heel snel gegaan. Wij wensen allen die hem lief hebben veel sterkte. Douwe zal worden gemist. Waar mogelijk staan onze molens in de rouw.
 
Marjolein er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
vrijdag, 29 december 2023
Prima gedaan!23 december 2023 - geleidelijk aan worden nu ook de praktijkproeven voor de CEMI-leerlingen van 2023 afgenomen. Eerder deed Jacco de Maat al examen, vandaag  is Marjolein Heins aan de beurt. Ze werkt op de Noordermolen. Het is nog even spannend of het wel door zal gaan, omdat depressie "Pia" nogal wat stormwind veroorzaakt. Boven windkracht 5 mogen instandhouders immers niet met de molen werken. Dus ook geen examen doen. Maar de weergoden waren - gelukkig - vanmorgen even van het padje: het is bijna windstil. Het kan dus gewoon doorgaan, met wat "aandrukhulp" van de commissie. Die commissie hoefde er na afloop niet lang over na te denken: met vlag en wimpel geslaagd!
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 8 van 445
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-