Tijdslijn 98 dagen (vri 20 mei 2022 ... zat 12 feb 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Pancras, Servaas en Bonifaas, ze geven vorst en ijs helaas.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Gewonnen! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Willy Baas   
maandag, 28 maart 2022
WeerstationIn 2020/2021 was het thema van het Pronkjewailpad “Molens”. Hiertoe waren bij ruim 50 molens, verspreid over de hele provincie Groningen, extra thema-stempel-posten ingericht. Bij die extra stempelposten konden vragen over molens beantwoord worden. Uit de inzendingen met de juiste antwoorden kwamen vijf winnaars in beeld. Deze winnaars waren de inzenders met de meeste goede antwoorden. Vier van de vijf winnaars, sommige met partner, namen de uitnodiging van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MsMOG) aan en werden 13 februari 2022 gefêteerd in de Molenschuur bij molen de Noordstar te Noordbroek.
Lees verder...
 
🔊 De Dellen gered! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
dinsdag, 15 maart 2022
De Dellen in betere tijdenOnze Stichting heeft voor haar molen De Dellen van de provincie Groningen een bedrag van 83.467 euro toegezegd gekregen. Dit bedrag zal gebruikt worden naast andere subsidies om het herstel van molen De Dellen te realiseren. Voorzitter Reint Huizenga: “Het is fantastisch dat er nu voldoende middelen bijeen zijn gekregen om De Dellen te herstellen.”
Lees verder...
 
Rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 9 maart 2022
Molen in de rouwGisteren bereikte ons het trieste bericht dat onze molenaar Bertus Hoetjer is overleden.  In september 2021 is Bertus voor het landelijk molenaarsexamen geslaagd. Hij was sindsdien molenaar op de De Ruiten, samen met molenaar Henk Helmantel. Bertus was een integer en vriendelijk mens. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie die wij veel sterkte wensen met dit onverwacht overlijden en verlies. Wij missen hem. Onze molens staan in de rouw.
 
Van gerst naar gort Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Willy Baas   
maandag, 7 maart 2022
GörteDit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars vijftig jaar. Dit tiende lustrum wordt het hele jaar door gevierd. Elke maand is er een hoofdthema. Voor de maand maart is dit de pelmolen. Een pelmolen pelt gerst tot gort door het kaf van de gerstkorrel te verwijderen. In het licht van dit lustrum een kort verhaaltje over gerst en gort.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 8 van 389
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de dag begint rustig. Vanmiddag trekken fikse onweersbuien over Limburg, die vergezeld gaan van hagel, (zeer) zware windstoten en wateroverlast. Vandaar geldt in Limburg vanmiddag CODE ORANJE.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-