Tijdslijn 98 dagen (zon 20 sep 2020 ... maa 15 jun 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Donder in september, sneeuw in maart.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Cursus valbeveiliging Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de instructeurs   
dinsdag, 23 oktober 2018
Hoe zit dit dan eigenlijk..Zaterdag 20 oktober is het de derde zaterdag van oktober. Op die dag en op de eerste zaterdag van mei wordt door molenaar en instructeur Henk Klöpping een cursus valbeveiliging gegeven. In een menging van theorie en praktijk leren 2 molenaars en 2 molenaars in opleiding hoe je moet werken met harnas, ASAP en karabiner -  en wat die kreten betekenen. Daarnaast waren 3 molenaars aanwezig die de cursus al eens eerder hadden gedaan, maar die gewoon graag nog eens wilden zien hoe het ook alweer zat. Dat kon, graag zelfs.
Lees verder...
 
Ook hersteld! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Martin van Doornik   
zondag, 7 oktober 2018
Wouterlatjes met uitstekende spijkers (mooi!)Na ruim twee maanden ben ik weer op de Entreprise geweest, Bert Roemeling was er ook. Het gaande werk ziet er heel mooi en netjes uit, met gecorrigeerde wiggen en nieuwe wouterlatjes. De penbalk heeft nieuwe wiggen gekregen. De twee gebroken kammen (die met slotbouten waren hersteld) in de bovenbonkelaar zijn vervangen. Het bovenwiel is nu mooi gevat in de breedte van de vang. Vier dagen werk van de molenmaker, is ons verteld.
Lees verder...
 
25 jaar molenaar! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 3 oktober 2018
In vriendschap verbonden[Bron: Het Bokkeblad]  Onlangs vierde de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MSMOG) het heuglijke feit dat zijn bestuurder Grieto de Vries reeds meer dan 25 jaar als molenaar actief is. Grieto is molenaar op de Noordstar te Noordbroek en is zijn carrière begonnen bij de Molenstichting Oldambt, waarvan hij tevens secretaris was.
Lees verder...
 
Mooi hersteld! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 23 september 2018
Onderhoud op de mvdGPDe oplettende lezer weet dat we nog niet zo lang geleden onze vang hebben verstoken. Dat liep toen niet mooi af: na het versteken konden we de boel niet schuurvrij krijgen. Nou was er eerder al geconstateerd dat de boel wat verzakt was na het plaatsen van het nieuwe gevlucht, de beet van de kammen was te diep en daar zouden we "ooit" wat aan doen. Dat "ooit" werd dus begin september.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 44 van 353
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is het zonnig, alleen in het uiterste zuiden kan wat hoge bewolking voorkomen. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-