Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Noorderwind in augustus brengt bestendig weer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Roebreuk De Dellen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 21 september 2020
De Dellen ontluisterd NIEUW SCHEEMDA –  Afgelopen zondag is een roede van de molen De Dellen gebroken. De molen is een van de tien molens van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MSMOG). De molenaar bevond zich in de draaiende molen toen ‘de ramp’ zich in de namiddag afspeelde. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De vraag “Hoe is dit mogelijk” is vooralsnog onbeantwoord en wordt onderzocht.
Lees verder...
 
In memoriam Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 27 augustus 2020
Hindrika's overlijden (banner)Veiligheid is op molens van het allergrootste belang. Bij onze opleidingen besteden we er dan ook meer dan gemiddeld aandacht aan. Een droevige gebeurtenis, vandaag 132 jaar geleden, op de molen van de Groote Polder, herinnert ons aan de noodzaak. Zoals een krantenartikel uit die tijd meldt: "Wij voor ons achten strenge maatregelen in dezen gebiedend noodzakelijk".
Lees verder...
 
Coronastop verlengd Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
maandag, 16 maart 2020
Coronastop In verband met de adviezen van de overheid heeft het Bestuur van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen besloten om alle bijeenkomsten tot ten minste 1 september 2020  af te gelasten. Dit geldt dus voor alle bijeenkomsten. Hoe zeer wij het ook betreuren, maar dat geldt ook voor bezoek van onze molens. Onze molens zullen dus wel draaien, maar wij ontvangen tijdelijk geen bezoekers.  De praktijklessen zullen, met inachtneming van maatregelen en instemming van alle betrokkenen per 1 juli 2020 weer beginnen. De Groninger molendagen (13 en 14 juni) zijn vervallen. Ook de Open Monumentendagen (12 en 13 september) komen te vervallen.

 

 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 13 juni 2020
Agenda CC Ons Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van vrijdag 12 juni 2020 het volgende:

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 44 van 394
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-