Tijdslijn 98 dagen (zon 16 jun 2024 ... maa 11 maa 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Juniregen is God's zegen, komt zonneschijn daarbij, dan maakt het boer en stadslui blij.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Voortgang De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 1 januari 2011
Vijzelbalk Ruiten frezen, molenbouwer in beeld Er is in het afgelopen jaar (2010) veel werk verzet voor de Slochter Molenstichting. Zo is onder meer onze molen Entreprise herrezen en is werk verricht voor molen De Windlust. Maar ook voor molen De Ruiten is er nogal wat activiteit geweest. Er is een nieuwe waterloop gemaakt die molenaars Henk Helmantel en Jakob Kuiper straks in staat stelt om de molen daadwerkelijk weer te laten malen. Maar wat heb je aan water zonder vijzel?  De oude vijzel was al jaren onbruikbaar. Daarom is ook een nieuwe vijzel gemaakt voor De Ruiten. Verder was het voorkeuvelens van De Ruiten bar slecht geworden, ook daar dan maar een nieuwe voor gemaakt. Hier volgen een aantal foto's van het frezen/draaien van de vijzelbalk en het maken van het nieuwe voorkeuvelens.
Lees verder...
 
Werk aan de Windlust.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lex van der Gaag   
maandag, 18 oktober 2010
Op dinsdag 18 oktober zal, ijs en weder dienende, tussen 11.00 en 13.00 uur het hijswerk aan de kap van de Windlust gebeuren. De wieken gaan eruit, de staart eraf en de kap komt op de grond te liggen. Er wordt een noodkap geplaatst en daarna kunnen de diverse molenbouwers aan de gang. Toeschouwers zijn van harte welkom, wel graag de instructies van de aanwezige specialisten volgen om ongelukken te voorkomen. Meer nieuws volgt later.
 
Wiekenkruis terug! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
donderdag, 14 oktober 2010

Roeden steken 5 Vandaag is het wiekenkruis geplaatst op molen Entreprise van Kolham. Weinig wind, maar ook weinig zon en een beetje miezerige regen. Dat mocht de pret niet drukken. Bijgaand een paar foto´s die ik maakte. De forse molen leek door het eveneens forse wiekenkruis een ietsie kleiner te worden (uiteraard gezichtsbedrog; het bovenste end torent zo´n 32 meter boven de grond!).

Lees verder...
 
Kruis na 10 jaar terug Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het bestuur,   
vrijdag, 8 oktober 2010
Een nog kale EntrepriseDonderdag 14 oktober 2010 om plm 10.00 uur worden de wieken teruggeplaatst op de molen Entreprise van Kolham. Na de fatale brand op 19 juni 2000 zal de molen na 10 jaar weer volledig staan te pronken op de driesprong in het hart van het dorp Kolham. Het omvangrijke herstel begon in 2009. De molenbouwers van firma Molema te Heiligerlee hebben sindsdien hard gewerkt om de afgesproken deadline van 31 december 2010 te halen.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 97 98 99 100 101 102 103 104 Volgende > Einde >>

Resultaten 405 - 408 van 451
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: ook in de nieuwe werkweek handhaaft het wisselvallige weer zich. Met temperaturen van 18 tot 23 graden nemen we wel afscheid van de lage temperaturen. Mogelijk breekt in het volgende weekend een stabielere periode aan met meer zon en een verdere stijging van temperatuur.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-