Tijdslijn 98 dagen (din 30 mei 2023 ... woe 22 feb 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Onweer in mei, maakt de boeren blij.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Stel’s meulen in de rouw Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 13 februari 2009

Molenhuis met molen in de rouwDeze week kregen wij het verdrietige bericht dat onze buurman de heer H.A.J. de Ridder plotseling is overleden. De Ridder woonde met zijn vrouw in het molenaarshuis direct voor Stel's Meulen. Ze kochten het huis in de 80-er jaren van de vorige eeuw van mevrouw Stel, echtgenote van de laatste beroepsmolenaar de heer H.J.Stel, naar wie de Harksteder molen is genoemd.

De Ridder had grote belangstelling voor de molen in zijn achtertuin en heeft jarenlang met ons de zorg voor de molen gedeeld. Als er iets aan de hand was volgde steevast een telefoontje. Ook stelde hij regelmatig de molen open voor liefhebbers als de molenaar niet aanwezig kon zijn. .

Lees verder...
 
Herbouw molen Kolham gestart Facebook LinkedIn Twitter
dinsdag, 3 februari 2009
 Na jaren van voorbereiding kan nu worden gestart met de herbouw van onze markante korenmolen te Kolham. In samenwerking met de gemeente Slochteren en de vereniging Dorpsbelangen Kolham is vandaag een persbericht verzonden naar de regionale media en de verschillende regionale en landelijke algemene molenorganisaties. Lees meer hierover in de bijlage.

Het is onze bedoeling om u vanaf vandaag met grote regelmaat te informeren over de voortgang van de herbouw. U bent van harte uitgenodigd om vaak onze website te bezoeken en de herbouw met ons te volgen. Kies daarvoor uit het menu bovenaan de pagina de tab ´Over ons´en ga via menukeuze ´Onze molens´ naar restauratie (of klik hier ).

 

 
Molen er bij ? Facebook LinkedIn Twitter
zaterdag, 31 januari 2009
Een nieuw jaar kent blijkbaar ook nieuwe kansen. Kansen op het gebied van molens.
Lees verder...
 
Nieuwjaarsvisite Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
zaterdag, 3 januari 2009
Gezellig samenzijn Zaterdagmorgen, 3 januari 2009, kwamen de mulders en het bestuur van de Slochter Molenstichting bijeen in molen "Windlust" in Overschild voor een Nieuwjaarsbijeenkomst. Het is een traditie geworden dat we elkaar opzoeken aan het eind van het oude, of aan het begin van het nieuwe jaar. Tijdens een gezellig samenzijn werd teruggekeken op het molenjaar 2008 en werden verwachtingen uitgesproken over het nieuwe jaar.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 97 98 99 100 101 102 103 104 Volgende > Einde >>

Resultaten 409 - 412 van 418
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is de komende dagen droog met soms veel zon en soms wat meer bewolking. De windrichting is de bepalende factor voor de temperatuur. De wind komt aanhoudend uit noordoostelijke richting, maar het verschil zit 'm in het detail: Is de wind iets meer noordelijk, dan is het wat frisser. Is de wind een fractie meer oostelijk, dan kan het lokaal zelfs zomers warm worden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-