Tijdslijn 98 dagen (zat 20 apr 2024 ... zon 14 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Valt in april veel nat, dan zwemmen de druiven tot in het vat.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Planning bijgesteld Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 12 april 2010
De laatste ontwikkelingen rond de verplaatsing van het achtkant van de Entreprise: het achtkant wordt via de boot getransporteert naar Zuidbroek (en dus niet naar Hoogezand). Daar zal het achtkant worden gelost en via de secundaire weg naar de Gouden Driehoek worden overgebracht, naar het terrein van Gemeentewerken. Op zaterdagmorgen wordt het achtkant via de A7 naar Kolham vervoerd. De oorspronkelijke planning, die onder meer inhield dat er een vangrail op zou moeten worden gebroken, is hiermee vervallen. Op maandagmorgen 19 april zal het achtkant dan, conform de planning, op de molenromp worden gehesen. Komt allen kijken!
 
 
Kom kijken! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie   
woensdag, 7 april 2010
beschot 1 Op maandag 19 april wordt de gerestaureerde korenmolen van Kolham (Groningen) grotendeels herplaatst. Die dag zullen zowel het achtkant als de kap worden gezet op het zogenaamde onderachtkant. We spreken van een spectaculair hijswerk, omdat het nog bestaande deel van de molen op locatie erg hoog is: zo´n 14 meter. De voorbereidingen beginnen al op donderdag 15 april.
U wordt van harte uitgenodigd om dit werk te komen bekijken!
Lees verder...
 
17 april - plaatsing Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 4 april 2010
Achtkant van de Entreprise in de sneeuw Het is bijna zover - op 17 april zullen naar nu de verwachting is achtkant en kap van molen "Entreprise" in Kolham worden geplaatst. Het zal een spektakel worden: via een boot zullen achtkant en kap uit Heiligerlee naar Kolham worden vervoerd via het Winschoterdiep. Dan zal 's morgens vroeg de snelweg gedurende enige tijd worden afgesloten en zullen achtkant en de kap met behulp van een grote kraan over de snelweg worden getakeld. Meer informatie kunt u vinden in het derde informatiebulletin van de SMS.
 
Tweede informatiebulletin Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 14 februari 2010
De wederopbouw van de Entreprise verloopt voorspoeding. Naast de fotos die u op de webstek van Jan Danes (molenaar in opleiding en fotograaf) kunt bewonderen stuurt de SMS voortgangsbulletins, met name bedoeld voor mensen die geen Internet gebruiken. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat u er dan niet per Internet over zou kunnen beschikken. Download de 2e versie van het bulletin hier.
 
<< Start < Vorige 97 98 99 100 101 102 103 104 Volgende > Einde >>

Resultaten 413 - 416 van 445
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend hebben we nog altijd te maken met ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Bovendien vallen daarbij vooral vandaag nog buien en staat er een stevige noordwestenwind. Ook na het weekend blijft het fris met een toenemende kans op nachtvorst.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-