Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In februari guur en koud, dan komt er een zomer waarvan je houdt.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Jubileum Windlust Overschild Facebook LinkedIn Twitter
maandag, 10 augustus 2009

De jarige Windlust in Overschild Dit jaar is het 150 jaar geleden dat korenmolen Windlust in Overschild is gebouwd. De molen werd oorspronkelijk als zogenaamde "grondzeiler" gebouwd, waarbij gebruik werd gemaakt van onderdelen van o.a. een poldermolen, die in Steendam gestaan moet hebben. J.F.Dreise uit Woltersum, een telg uit een bekende familie van molenmakers in die tijd, bouwde de molen aan de Kanaalweg.

Vermoedelijk in verband met huizenbouw in de omgeving van de toen nog laagstaande molen, waardoor de windvang beperkt werd, werd Windlust "verheven" tot stellingmolen. Dat gebeurde omstreeks 1914 door H.Schuurman, die een ongeveer vijf meter hoge stenen onderbouw optrok, waarop later de molen werd geplaatst.

Lees verder...
 
Rolwolk boven Entreprise Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 17 juli 2009
rolwolk 17 juli 2009 Vanmorgen ging met behoorlijke vaart een rolwolk over Heiligerlee. De eerste foto is een samenraapsel van 5 snel geschoten foto´s (klik op de duimnagel om een vergroting te zien). In de tijd dat ik naar de molen liep was de wolk ook al direct boven ons. Een prachtig gezicht. Gelukkig ging het zo snel dat er geen schade is ontstaan. Kijk verder naar een paar grotere foto´s.
Lees verder...
 
Het gaat hard Facebook LinkedIn Twitter
vrijdag, 10 juli 2009

8kant juli 2009Vandaag (10 juli 2009) ben ik weer bij de molenbouwers van Molema op visite geweest. Dat ging deze keer ´onder dak´ in verband met de hevige regenbuien die onze provincie al een paar dagen tarten. De koffie smaakte des te beter.

Tussen de buien door werd het mij vergund om gauw enkele plaatjes te schieten. Bijgaande foto getuigt daarvan. Ik moet zeggen: de regen geeft wel een prachtige kleur aan ons nieuwe achtkant. Wanneer het hout weer droog is, verbleekt de kleur enigszins. Afgezien van de kleurproblematiek: wat wordt het mooi! Kijk eens goed naar de zware constructie: ik zie de assen, spillen, wielen en draaiende koppels maalstenen al bijna voor me.

Lees verder...
 
Achtkant Kolham rechtop ! Facebook LinkedIn Twitter
zondag, 14 juni 2009

8k rechtop 1Bij de firma Molema in Heiligerlee is men afgelopen week begonnen met de definitieve constructie van het achtkant van onze molen van Kolham. Na het maken en nummeren van de verschillende onderdelen van het achtkant zijn de molenbouwers nu begonnen met het definitief in elkaar zetten. Bijgaande foto´s laten dit mooi zien. U ziet de vaste binten (in het Gronings: jukken) al waterpas geplaatst, waarbij twee velden al grotendeels zijn voorzien van veldkruisen en veldregels.

 

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 105 106 107 108 109 110 111 Volgende > Einde >>

Resultaten 421 - 424 van 442
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-