Tijdslijn 98 dagen (zon 20 sep 2020 ... maa 15 jun 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Komen de pluimen aan het riet, bedenk het is nazomer en geniet.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
ESN 2018 Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
dinsdag, 28 augustus 2018
ESN op de stelling Tegenwoordig kun je gelukkig overal in Europa terecht om te studeren. Daarvoor moet je wel mobiel kunnen en durven zijn. Om dat te faciliteren bestaat het Erasmus Student Network (ESN). ESN is opgezet in de geest van Desiderius Erasmus Roterodamus  (28 oktober 1466 - 12 juli 1536) die ook als beschermheer van de mobiliteit wordt gezien. Vandaag kregen 45 jonge studenten, die aan de Rijksuniversiteit Groningen studeren, onder auspiciën van de ESN de kans om de omgeving van hun gastuniversiteit te bekijken. Daartoe boden diverse organisaties, waaronder de MSMOG, een korte excursie naar een kenmerkende plaats of object aan. Stel's Meulen was zo'n plaats.
Lees verder...
 
Vang versteken Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Eduard Vroom   
dinsdag, 14 augustus 2018
Ojee..Zaterdag de 29ste was een dag om over naar huis te schrijven. Op het programma stond het versteken van de vang! Daar hadden we het al heel vaak over gehad, nu zou het er dan van komen. Een dag vol van verwachtingen - maar ook wat zorgen over het weer. Er was kans op ontwikkeling van een onstabiele atmosfeer en dus kans op onweer. Er volgde overleg; wikken en wegen, voor en tegens, de bekende klik en klak. Dan werd de knoop doorgehakt, het kon doorgaan.
Lees verder...
 
Roegwoldtocht Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
woensdag, 25 juli 2018
Pedeln!Spring op de fiets en verken natuurgebied 't Roegwold op twee wielen. Tijdens de Roegwoldtocht fiets je via knooppunten langs het open water, de graslanden, ruigtes, moeras en bosjes van het Groningse landschap. Langs de route zijn verschillende stops te vinden waar lokale ondernemers allerlei activiteiten verzorgen. De lengte van de fietstocht bepaal je zelf. Kies één van de vier startpunten, pak je fiets en rijd mee!
Lees verder...
 
Anerkaant daip Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Wiert van der Veen   
woensdag, 11 juli 2018
Aaner kaant..Een tijdje geleden kwam Wiert van der Veen uit Noordbroek op de Noordermolen, bij molenaar Vincent Mathlener. Wiert weet een boel over de geschiedenis over de molen en omstreken. Uit zijn mond, aan de hand van een rondreis op de fiets, de geschiedenis van de streek rond de molen.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 48 van 353
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is het zonnig, alleen in het uiterste zuiden kan wat hoge bewolking voorkomen. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-