Tijdslijn 98 dagen (zon 20 sep 2020 ... maa 15 jun 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als in september de donder knalt, met kerst sneeuw met hopen valt.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 8 juli 2018
De pijp is uitOp 4 juli jongstleden is de vader van onze molenaar Bert Roemeling op 82 jarige leeftijd overleden. Harry Roemeling heeft tot het laatst zelfstandig gewoond en naar hij zelf zei een mooi leven gehad. Maar het was klaar, "de pijp is uit" . De molen Entreprise, waar Bert molenaar is, is in de rouw gezet. Ook de Noordermolen, waar Vincent Mathlener molenaar is, is in de rouw gezet. Vincent draait immers regelmatig mee op de Entreprise en kent Bert dus goed. Bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden condoleren Bert en zijn vrouw Maria. Wij leven met jullie mee.
 
Mooi waark! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door De Hollandsche Molen   
woensdag, 13 juni 2018
Hij is in da pokket!Minister Van Engelshoven steunt de komende jaren het molenbehoud met een extra bedrag van 3,5 miljoen euro. De cultuurminister stelt dit geld beschikbaar aan het Molenfonds van De Hollandsche Molen. Met dit geld kunnen nog dit jaar elf restauraties begonnen worden. Daarnaast zijn er nu middelen beschikbaar voor een 50 kleinere molenrestauraties de komende drie jaar. Directeur Nicole Bakker van De Hollandsche Molen is bijzonder blij met deze toekenning. ”De subsidie is een erkenning van het molenbelang in Nederland én een geweldige steun in de rug voor het Molenfonds. Dankzij dit fonds krijgen eigenaren straks nog maar met één loket te maken voor de instandhouding van hun molens.”
Lees verder...
 
GMW op EP Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Martin van Doornik   
maandag, 11 juni 2018
Zat los..Groninger molenweekend op de Entreprise... het was op zaterdag 9 juni 2018 een mooie, redelijk zonnige dag met lichte bewolking. De kap hoefde maar weinig gekruid te worden en er werden twee halve zeilen voorgelegd, wat voldoende was voor een mooie gang van de draaiende wieken. Het buikstuk van de vang liep heel licht tegen het bovenwiel aan, juist daar naast de koebouten. Helaas hebben die koebouten geen scharnierpunten: het is vanaf de voeghouten een stijf geheel, anders had ik daar wat gewicht aan gehangen.
Lees verder...
 
Groninger molendagen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Commissie Communicatie   
vrijdag, 8 juni 2018
Word ook molenaar, net als Vincent!Zaterdag 9 en zondag 10 juni is het weer het jaarlijkse Groninger Molenweekend. Het beloofd mooi weer te worden. De meeste van onze molens zijn geopend. Zie het overzicht op de website van Erfgoedpartners. Dit jaar is er ook speciale aandacht voor het werven van nieuwe molenaars. Op de site van Erfgoedpartners vind u ook een mooi promotiefilmpje waarop onze voormalige leerling en nu molenaar Vincent Mathlener ons mooie vak aanprijst. Ook molenaar worden? Dat kan! Kom langs op de molen en we vertellen u meer.
 
<< Start < Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende > Einde >>

Resultaten 49 - 52 van 353
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is het zonnig, alleen in het uiterste zuiden kan wat hoge bewolking voorkomen. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-