Tijdslijn 98 dagen (din 30 mei 2023 ... woe 22 feb 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De tuin ligt te stralen, die had het nodig, maar al te veel buien dat is overbodig.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Jan er door Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zondag, 21 februari 2021
Examen weerkundeZaterdag is het na een koude week mooi zonnig weer  De Noordstar draait traag zijn rondjes.. Maar Jan Wehrmeijer heeft er niet veel oog voor.. Hij zit  in de molenschuur  bij de molen, een tikkie nerveus, onder de strenge blikken van twee examinatoren zijn schriftelijk examen weerkunde te maken. Dat kon, omdat Jan de enige kandidaat is, de molenschuur mooi ruim is en we makkelijk anderhalve meter afstand kunnen houden. Jan heeft anderhalf uur de tijd om 50 vragen te beantwoorden. In een uurtje is hij klaar en levert zijn werk in. Zou het gelukt zijn? Het leerteam moet het werk nakijken en goedkeuren. Dat doen ze die middag nog. En dan komt om drie uur 's middags het verlossende telefoontje: Jan is geslaagd! Van harte, Jan, met deze mooie prestatie!
 
Tussenstand Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 4 februari 2021
Na de vaccinatie wordt alles hopelijk beter..Barre tijden, in meer dan één opzicht. We zien ons geconfronteerd met een hardnekkig en muterend virus wat ons noodzaakt onze taken anders aan te pakken. Helaas ook deels neer te leggen. Onze voorzitter, Reint Huizenga, stuurt af en toe een update over het beleid van onze Stichting. Sommige dingen lukken niet, sommige gelukkig wel. We zitten niet stil, er gebeurt van alles. Hieronder volgt een korte samenvatting van Reint's laatste bulletin.
Lees verder...
 
Tini Helmantel overleden Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 13 december 2020
RouwWe kregen het verdrietige nieuws dat vanmiddag Tini Helmantel is overleden. Tini is de vrouw van onze molenaar Henk Helmantel van molen De Ruiten. Tini was al langere tijd ziek. Ze heeft recent nog mee mogen maken hoe Henk werd geëerd voor zijn werk als vrijwilliger, hij ontving daarvoor een lintje. De vrijwilligers van de MSMOG wensen de familie sterkte toe. Onze molens staan in de rouw.
 
Onderscheiden! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Reint Huizenga   
donderdag, 10 december 2020
Lid in de Orde van Oranje-NassauVandaag om 16.30 uur werd door burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen aan onze molenaar Henk Helmantel thuis in aanwezigheid van zijn dierbaren een koninklijke onderscheiding uitgereikt.  Henk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk (bijna 50 jaar) voor de hervormde kerk in Slochteren, jaren lid van de kerkenraad, nog steeds lid van het college van kerkrentmeesters en sinds jaren beheerder van de kerkelijke begraafplaats in Slochteren.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende > Einde >>

Resultaten 57 - 60 van 418
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is de komende dagen droog met soms veel zon en soms wat meer bewolking. De windrichting is de bepalende factor voor de temperatuur. De wind komt aanhoudend uit noordoostelijke richting, maar het verschil zit 'm in het detail: Is de wind iets meer noordelijk, dan is het wat frisser. Is de wind een fractie meer oostelijk, dan kan het lokaal zelfs zomers warm worden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-