Tijdslijn 98 dagen (zon 20 sep 2020 ... maa 15 jun 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Trekvogels in septembernacht, ze maken de kersttijd zacht.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Zo, da's beter! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 18 april 2018
SchuttersputjeZo rond tien uur staan er een man of 15 rond de molen van de Groote Polder te wachten. De nieuwe roeden zullen worden gestoken. Alweer - nog maar 3 jaar geleden, in oktober 2015, was het ook al zo ver. Maar de deelbare roeden die toen nog zo modern en goed leken, waren toch niet zo goed als we dachten. Dus, er uit met het spul, nieuwe er in. Dat was vandaag het geval, toen roeden 2 en 3 van Blom werden vervangen door 314 en 315 van Dunning. En de molen heeft nu weer zijn oude, machtige armslag van 21.4 meter! Een verslag in foto's.
Lees verder...
 
l'Histoire se répète Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 15 april 2018
l'histoire se répèteVerleden week hoorde ik van onze Technisch Commissie dat molenmaker Dunning aanstaande  WOENSDAG 18 APRIL roeden komt steken op de molen van de Groote Polder. Ik weet nog niets van tijdstippen, noch ken ik de details, zo gauw ik die hoor zal ik die hier opnemen. Als je dit mee wilt maken neem dan in ieder geval die dag vrij (of hou hem vrij). Normaal gesproken zijn dit "unieke gebeurtenissen" maar op de molen van de Groote Polder is het al de 2e keer in nog geen 3 jaar - want op 13 oktober 2015 was het ook al eens zover. Oorzaak was het bekend worden van problemen met de deelbare roeden, die ook om onze molen zijn gestoken. De "deelbare roeden" gaan er dus weer uit en we krijgen weer "gewoon" roeden uit één stuk.
 
Molens kosten geld Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Louis van Kelckhoven   
woensdag, 4 april 2018
Hooggeleerde adviseurs in beraad[Bron: Dagblad van het Noorden] NOORDBROEK Hooggeleerd bezoek gistermiddag voor de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MSMOG). Een delegatie van de Rijksuniversiteit Groningen sprak over de toekomst van de molens. Molens horen in het Nederlandse landschap, zoals koeien in een wei. Ze maken deel uit van onze nationale identiteit. ,,Maar er zijn te veel molens en ze staan vaak op de verkeerde plekken’’, zegt Henk Klöpping, molenaar op De Groote Poldermolen aan de Groenedijk in Slochteren. Klöpping provoceert, kom niet aan zijn molen. Hij wil maar zeggen dat een molen rendabel maken niet te doen is. Een molen kost altijd geld.
Lees verder...
 
Raam gerepareerd Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Martin van Doornik   
woensdag, 4 april 2018
Oud en nieuw - the circle of life..Er is gemeld dat het westelijke raam van de luizolder van de Entreprise door de storm van 5 oktober 2017 eraf is gewaaid en via de schijfloop en de kaar op de steenzoldervloer is gevallen. Van zowat vijf meter hoogte. De kaar hing als gevolg hiervan scheef op de kaarbomen en de kuipdeksels en de zakkenbok waren nat geregend. Flinke schade aan het raam. Twee hoeken waren versplinterd, de bovendorpel en enkele ruitjes gebroken.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 64 van 353
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is het zonnig, alleen in het uiterste zuiden kan wat hoge bewolking voorkomen. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-