Tijdslijn 98 dagen (vri 20 mei 2022 ... zat 12 feb 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De zonne in de meie, zet oude lieden aan het vrijen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
📽 Video over pellen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de Groninger pelmulders   
donderdag, 3 maart 2022
Gaarst'Het is zo'n mooi product, maar we zijn het een beetje vergeten', klaagt molenaar Joep Gründemann, van de Groninger afdeling van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarom bedacht hij in het kader van 50 jaar molenaarsgilde dat maart dit jaar pelmaand is.
Lees verder...
 
CEMI examen veiligheid Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
zaterdag, 22 januari 2022
CEMI examen veiligheid 2022Het vergt soms wel wat creativiteit maar de CEMI opleiding loopt nog steeds volgens plan.  Verleden jaar zijn de kandidaten begonnen met de weercursus. Op 13 november deden ze hun eerste examen, vanmorgen volgde het tweede. Dat verliep zeer bevredigend: alle kandidaten zijn geslaagd. Gefeliciteerd!
Lees verder...
 
Rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 19 januari 2022
RouwOnze molens staan in de rouw om twee overledenen te eren.  Op 17 januari 2022 overleed ons erelid L. Rollema. Rollema, geboren in 1926, werkte bij het Waterschap Duurswold. Een jaar of vijf geleden, toen al ruim negentig jaar oud, ontving hij nog een delegatie van molenaars. Hij hield ze geboeid met verhalen over zijn tijd bij het waterschap en zijn relatie met molens. Een verslag van die avond vind u ook op onze website . Een gedenkwaardige man met grote passie voor met name onze molens en gemalen.
Lees verder...
 
Creatief met Covid Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
donderdag, 13 januari 2022
Creatief met CoronaDit weekend wordt de instructiemolen van de Groote Polder uit zijn kerstrust gehaald en starten we met 4 GVM leerlingen. Verleden week is de CEMI opleiding al hervat. Makkelijk gaat dat allemaal niet, we zitten midden in een lockdown. Morgen worden naar het zich nu laat aanzien die maatregelen versoepelt. Maar van de creativiteit van leerkrachten en leerlingen wordt het nodige gevraagd.
Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 12 van 389
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de dag begint met plaatselijk dichte mistbanken en later perioden met zon. Vanmiddag trekt echter een actieve storing over Limburg naar het noordoosten. Het gaat dan flink regenen en in Limburg kunnen onweersbuien vergezeld gaan van hagel, (zeer) zware windstoten en wateroverlast.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-