Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De tuin ligt te stralen, die had het nodig, maar al te veel buien dat is overbodig.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
In memoriam Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 29 december 2023
Molen in de rouwVandaag bereikte ons het droeve bericht dat onze molenvriend Douwe Koops op 27 december is overleden. Hij is 69 jaar geworden. Nog maar kort geleden kreeg hij bericht dat hij een ongeneeslijke ziekte had. Het is daarna heel snel gegaan. Wij wensen allen die hem lief hebben veel sterkte. Douwe zal worden gemist. Waar mogelijk staan onze molens in de rouw.
 
Marjolein er door! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
vrijdag, 29 december 2023
Prima gedaan!23 december 2023 - geleidelijk aan worden nu ook de praktijkproeven voor de CEMI-leerlingen van 2023 afgenomen. Eerder deed Jacco de Maat al examen, vandaag  is Marjolein Heins aan de beurt. Ze werkt op de Noordermolen. Het is nog even spannend of het wel door zal gaan, omdat depressie "Pia" nogal wat stormwind veroorzaakt. Boven windkracht 5 mogen instandhouders immers niet met de molen werken. Dus ook geen examen doen. Maar de weergoden waren - gelukkig - vanmorgen even van het padje: het is bijna windstil. Het kan dus gewoon doorgaan, met wat "aandrukhulp" van de commissie. Die commissie hoefde er na afloop niet lang over na te denken: met vlag en wimpel geslaagd!
Lees verder...
 
📹 Vieren Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
donderdag, 28 december 2023
En dan nu ...15 december 2023 - de vrijwilligers van de MsMOG verzamelen zich in de molenschuur. We komen bij elkaar om gezellig wat samen te eten en te drinken en het jaar zo af te sluiten. Dit jaar was een drievoudig jubileumjaar: drie van onze molenaars vierden hun jubileum.  En dat mocht niet ongemerkt voorbij gaan. Dat deed het ook niet!
Lees verder...
 
Uit het Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
maandag, 11 december 2023
Uit het bestuurOns Bestuur hecht aan openheid en snelheid van communicatie. Daarom wordt na elke bestuursvergadering kort verslag gedaan op deze webstek wat het Bestuur heeft besloten of wat anders voor het publiek en de betrokken vrijwilligers van belang kan zijn. Dit uiteraard niet ter vervanging van de notulen, maar om de communicatie bondig en snel te houden.

Het bestuur meldt u uit de vergadering van 11 december 2023 de volgende besluiten;

Lees verder...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 12 van 447
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-