Tijdslijn 98 dagen (din 30 mei 2023 ... woe 22 feb 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Mei koel en te nat, brengt koren in het vat.
Nieuws!
Molenorganisaties
Organisaties die zich bezig houden met de zorg voor en rond molens.
  Link
  Link   Molenwerkgroep Oostgroningen
Het doel van de Molenwerkgroep is het organiseren van cursussen om vakbekwame molenaars op te leiden en een daaruit voortvloeiend streven naar instandhouding van molens.
  Link   Rijksdienst Cultureel Erfgoed
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed houdt zich bezig met rijksmonumenten. Men wijst rijksmonumenten aan, verleent subsidie voor restauratie en onderhoud en adviseert bij vergunningverlening en restauratie en onderhoud.
  Link   The International Molinological Society
The International Molinological Society (TIMS) is the Society which fosters worldwide interest and understanding of wind, water and animal-driven mills.
  Link   Gilde van Vrijwillige Molenaars
De vereniging is gevestigd te Amsterdam en stelt zich onder meer ten doel het belang van de molens in Nederland te dienen door een opleiding voor vrijwillig molenaar te verzorgen voor haar leden.
  Link   De Hollandsche Molen
Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al sinds 1923 in voor het voortbestaan, malende en draaiende houden van de wind- en watermolens van Nederland.
  Link   Groninger Molenhuis
Het Groninger Molenhuis kwam in oktober 2005 tot stand na een fusie van de Stichting De Groninger Molen, de Vereniging Vrienden van de Groninger Molens en het Gilde van Vrijwillige Molenaars, afdeling Groningen.
 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is de komende dagen droog met soms veel zon en soms wat meer bewolking. De windrichting is de bepalende factor voor de temperatuur. De wind komt aanhoudend uit noordoostelijke richting, maar het verschil zit 'm in het detail: Is de wind iets meer noordelijk, dan is het wat frisser. Is de wind een fractie meer oostelijk, dan kan het lokaal zelfs zomers warm worden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-