Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Blaast juni uit de noorderkant, verwacht veel koren op het land.
Nieuws!
Molens
Molens met een eigen webstek, of webstekken rond molens.
  Link
  Link   Boek Widde Meulen Ten Boer
Een nieuw boek over De Widde Meulen in Ten Boer. Het gebonden boek omvat 236 pagina’s, heeft een luxe uitvoering, een harde kaft en is full colour. Een unieke selectie van meer dan honderd oude en nieuwe foto’s maken het verhaal beeldend. Het boe
  Link   Molen De David
Molen De David, proefmolentje voor zelfzwichting en jarenlang in gebruik geweest als zaagmolen, moet behouden blijven. Er is daarom een Stichting Behoud Molen De David opgericht. De SMS ondersteund dit initiatief van harte!
  Link   Alle Molens (Vereniging De Hollandsche Molen)
Hier vindt u informatie over alle molens in Nederland, bestaande en verdwenen. Allemolens.nl is met veel afbeeldingen, archiefstukken, literatuur en bouwtekeningen, een goede startplek voor uw molenonderzoek.
  Link   Restauratie Entreprise
Ook anderen besteden aandacht aan de restauratie van onze molen l'Entreprise. Ziehier bijvoorbeeld de webstek van Jan Danes.
  Link   De Groote Polder
Molen de Groote Polder is de oudste nog maalvaardige molen in Groningen.
  Link   De Molendatabase
De Molendatabase is dé verzameling van werkende en verdwenen molens in Nederland en België. Alle gegevens en foto's zijn samengebracht door vele honderden molenliefhebbers voor iedereen met een interesse in wind- en watermolens.
 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag wordt het op veel plekken nog zonnig en zomers warm, maar vanmiddag en vanavond wordt die warmte verdreven en dat gaat gepaard met flink wat neerslag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-